• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Екипи на ЕРП Север отстраниха тежка авария в трудно достъпен терен в района на силистренското село Сребърна

Екипи на ЕРП Север отстраниха тежка авария в трудно достъпен терен в района на силистренското село Сребърна

/КРОСС/ През миналата седмица след подаден сигнал от Център за управление на мрежата към ЕРП Север за повреда по извод Сребърна край едноименното силистренско село дежурен екип на компанията посещава проблемния участък и извършва оперативни превключвания за локализиране на аварията. По време на обследването втора група електромонтьори от електроразпределителното дружество се присъединява към своите колеги и започва обход през трудно достъпния терен при неблагоприятни климатични условия – проливен дъжд и силен вятър. Аварията е локализирана в рамките на по-малко от един час, въпреки трудните обстоятелства, при които служителите на ЕРП Север се налага да изпълняват своите служебни задължения. Оказва се, че причина за повредата е паднало върху електропровода дърво, което е предизвикало счупване на изолатор по ВЕЛ Сребърна. Екипите на компанията се връщат към своя автомобил да се снабдят с лични предпазни средства и да вземат преносима стълба, за да отстранят повредата. Извършени са опити да им се помогне с проходима автовишка, но заради стръмния наклон и калния терен, същите са неуспешни. Двата екипа на ЕРП Север решават да транспортират на ръце преносимата стълба, което се оказва огромно предизвикателство предвид тежките условия. Налага се да вървят около 700 метра в едната посока по силно наклонения и кален терен. В крайна сметка успешно достигат мястото на повредата, след което един от електромонтьорите успява да се качи по хлъзгавите и мокри стъпала на стълбата, да се обезопаси и да отстрани повредения изолатор. 

Поддържането на електроразпределителната мрежа в изправност е нелека задача и сериозно предизвикателство за всички екипи от електромонтьори на ЕРП Север. Аварии по електропроводите се отстраняват без значение от климатичните условия – проливни дъждове, обилни валежи от сняг, навявания и бури, и винаги в името на възстановяване на електрозахранването на всички клиенти на компанията. 60 дежурни екипа на дружеството са в постоянна готовност да отстраняват възникнали аварии по дългата 43 000 километра електроразпределителна мрежа в Североизточна България, независимо по кое време – през нощта или в празнични и почивни дни. Основен приоритет за всеки от тях е именно гарантирането на непрекъснато електрозахранване за всеки клиент, присъединен към мрежата на ЕРП Север.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.