• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Юроактив: България променя тактиката към Северна Македония

Юроактив: България променя тактиката към Северна Македония

Според изданието България се опитва да намали напрежението между двете страни

/КРОСС/ България променя тактиката към Северна Македония, пише брюкселският "Юроактив". Като се позовава на дипломатически източници, сайтът пише, че в подготвения от българската страна план за прилагане на Договора за добросъседство София е направила предложения, свързани със железницата, пътищата и инвестиции на български компании в Република Северна Македония. Включено е и откриването на кампуси на български университети в Република Северна Македония, има и част, отнасяща се до учебниците по история, пишат македонските вестници.

"Юроактив" посочва, че с предлагането на своя план за действие България се опитва да промени тактиката си към Република Северна Македония и да намали напрежението между двете страни.

Оценката на сайта е, че предложеният план за действие е първият конструктивен акт на властите в София, откакто вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви през септември, че европейската перспектива на Република Северна Македония е блокирана.

Вестниците информират и за посещението на специалния представител на Република Северна Македония Владо Бучковски в София, след което той каза вчера, че визитата му е била във функция на Плана за действие, предложен от македонската страна, който включвал теми за Коридор номер 8, образованието, икономиката, културата.

"Очевиден е интересът на двете страни да не се допусне замразяване на отношенията или комуникиране само чрез медии или чрез посредници. Нашата близост като два народа и две държави с общи моменти в миналото и общи възгледи за историята насочва и двете страни да направим стъпки до намиране на решение и такива работни срещи са тъкмо крачка напред към решение", каза Бучковски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дистанционото интернет обучение, изпитване и оценяване на ученици и студенти, превръща българските университети в западащи търговско-идеологически дружества! Какво би предпочел един млад човек: да учи и добие диплома чрез дистанционно обучение в някой реномиран западен университет или да бъде "безплатно" "помпан" с БКП-пропагандно-идеологически наци-догми от българските БКП+БЗНС-номенклатурни "учени" и "преподаватели" от ДС-кариерата?!

14.01.2021 20:12:21

Анонимен

С дистанционото интернет обучение, изпитване и оценяване на ученици и студенти, откриването на присъствени кампуси, клонове, .... на училища и университети въобще не е необходимо, а е само опит за подигуряване на паразитен БКП-пропагандно-идеологически бизнес за БКП-"научната" номенклатура от ДС-кариерата!

14.01.2021 20:00:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.