• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Плевнелиев: „Демократична България“ спасява „Продължаваме промяната“

Плевнелиев: „Демократична България“ спасява „Продължаваме промяната“

/КРОСС/ „Демократична България“ допуска голяма грешка с това обединение с „Продължаваме промяната“. Те трябваше да останат отстрани, защото това щеше да вдигне шансовете да има правителство. Това коментира в BTV „Тази сутрин“ президентът на България между 2012 – 2017 г. Росен Плевнелиев. По думите му ДБ спасява ПП.

„Продължаваме промяната“ като една ляво популистка партия вървят надолу. Този тренд много трудно се обръща. Практически в момента „Демократична България“ спасяват „Продължаваме промяната“. Ние всички виждаме и рейтингите. Един Кирил Петков и Асен Василев - такова чудо не е имало дори Виденов, когато е падал. Не е имал такъв отрицателен рейтинг от 70%. Това означава, че голяма част от българите имат едно изключително отрицателно отношение не дори и неутрално към Кирил и Асен, каза Плевнелиев.

Според него ако ДБ бяха останали в страни, е можело да има по-голяма надежда за правителство след 2 април. По думите те са можели да бъдат балансьор.

Той коментира и темата за Северна Македония.

Сърбия ще направи всичко възможно да осуети преговорния процес за влизане на Република Северна Македония в Европейския съюз преди самата тя да го е направила. А виждаме, че самата Сърбия все още се люлее между орбитата на Русия и на Европа, каза Росен Плевнелиев.

Според него правителството в Северна Македония виси на косъм и положението му никак не е лесно. Затова българската позиция трябва да е да помага за европейската интеграция на РСМ.

Ние трябва да имаме много балансирана политика, самите ни е в България трябва да внимаваме да не извършваме такива провокации. Трябва да се държим като по-възрастни,  трябва да знаем, че е трудна и тежка битката за отказа от фашисткото титовско сталинистко минало. За съжаление днешните елити в Северна Макадония все още страдат от това, обясни още Плевнелиев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

То и във Франция най-хубавите сгради са от времето на монархията, а не след революцията. Някакъв откачалко говори за окупационни договори в Народната библиотека. Такива няма и в Държавния архив.

06.02.2023 22:17:15

Анонимен

България била изостанала преди девети, това само болен мозък може да го каже. Вижте днешна София бе откачалки, най хубавите сгради са от тогава, центъра на София е още с водопровода и канализацията оттогава, България първа бомбардира от самолет….Какви документи да ви се представят зомбита промити, влезте в националната библиотека и поискайте окупационните договори, там всичко е описано, не са описани само масовите убийства и изнасилвания на руските орки, както бе казал един дебърски монах, бяхте голяма сила но Москва ви разсипа. Това което направиха руснаците с българина за 45г не са направили турците за 500ги не го ли осъзнае Ганю нищо добро не го очаква.

06.02.2023 22:00:00

Анонимен

Една болна политическа фантазия може да си измисли всякакви цифри за ограбването на България от страна на Русия без да посочва фактология по документи. Руската делегация на следвоенната конференция на победителите във ВСВ е спасила България от отнемане на територии. Единственият чужд генерал дефинирал на парада на победата в Москва е български, като признание за приноса за победата над фашистка Германия.

06.02.2023 19:56:33

Анонимен

Остави настрана това на което не си бил свидетел. Първа икономика на Балканите, където по това време почти всички са ходели боси, а малко по-заможните с цървули звучи леко смешно. Релативната мярка е много дребна. Неефективната, според теб, икономическа система се опорочи накрая, и да имаше проблеми. То в Общия пазар сигурно не ги е имало. Ти, отворко, ми кажи какво смислено, стойностно и структороопределящо се е направило по времето на евроатлантически ориентираните съвременни либерали? Нищо. Нищичко, Може някоя цифра да изскочи от статистиката, но като цяло е все по-нодолу и все по-бедни. Стигна се дотам, че като работа, от управляващите, се отчита не резултат а положено усилие. И все някой ви е виновен. Миналото, опозицията, наследството, Путин, времето, тоталното затопляне, белите мечки и т.н. Да ви е хрумвало, че сте идиоти, лошо образовани, бавно и некачествено мислещи, алчни, страхливи и продажни?

06.02.2023 19:33:52

Анонимен

Пичове 1939г България е първа икономика на Балканите. Колкото до резултатите от руската окупация какво да говорим, 133 млрд златни лева толкова ни струва тя за три години, при бюджет на царство България 41млрд на година, това болните ви мозъци представят ли си го, все едно днес отнякъде да се вземе още един бюджет годишно…Трайчо Костов затова го убиват, защото повдигнал въпроса пред Сталин… Апропо фашистка Италия е на страната на победителите, а малка България въпреки дадените 25хил жертви във войната с Германия по личното желание на Сталин е тотално загробена. Първата работа на руските войски в София е да приберат златния резерв от БНБ, 30т злато. Много е смешен плача по соц икономиката, след 45г мир и благоденствие България фалира и от първа на Балканите стана предпоследна до Албания. Нито едно ефективно предприятие, всичко на загуба и дотации, празни щандове по магазините, всичко по втория начин и под щанда. Това беше соца, той скапа и СССР, неефективна икономическа система опорочила съзнанието на поколения….

06.02.2023 19:17:39

Анонимен

Не може да се сравняват по брой на жертвите по време на фашистка и комунистическа България. Забравят се репарациите, които плаща България за участието си на страна на фашистката коалиция. Това го има в цифри, а за заграбеното от Русия само приказки, а най-крупните обекти, построени от Русия още крепят бюджета на държавата ни. При социализма България достигна средно развита европейска държава, а сега е на последно място, благодарение на евроатлантическата ни насока.

06.02.2023 12:23:39

Анонимен

До истинското зомби: Да погледнем някои факти във времето. За 45 години изградихме държава, която беше стабилна и в рамките на СИВ се развиваше промишленост и се строеше със страшна сила. За последните 30 години само се краде това, което беше построено преди и се разпределя кеша от така наречената помощ от ЕС. Той плебса наистина се маргинализира, но порочните действия бяха от страна на новите политици, носителите на европейското. Та под тяхното компетентно и изпълнено с грижи за народа, ръководство ни се развиваме устойчиво в обратна посока и ставаме все по-бедни. Плебса е виновен дотолкова, че търпи скотско отношение към себе си под звуците на либерални и евроатлантически музики. Апропо, да го духаш.

06.02.2023 11:48:53

Анонимен

До долното зомби, суверенитета и националния интерес ги загубихме преди 75г., тогава е унищожена последната българска държава, избит е елита на нацията, ограбени са златните резерви и са прибрани спестяванията на българите. За тези 75г. бе променено националното самосъзнание на българина, изчезна прословутото трудолюбие и българина се превърна в маргинал. Благодарение на всичко това сме на последно място по всичко в Европа. За това нямат вина нито ЕС, нито НАТО. КДСарската хунта е оплела в мрежите си всичко в държавата, гледат каквото могат да краднат от Европа, но продължават да служат на московските си господари. Нищо от това което иска Европа не се предприема в България...Нищооо

06.02.2023 11:34:59

Анонимен

Глупак. Клоун, на който дърпаха публично ушите и пак трябва да ги дърпат. Интересно, защо някой си мисли, че мнението на този идиот вълнува някого. Само се вгледайте- напоследък огромен брой политически трупове изказват мнение: П. Стоянов, Н. Михайлова, клоуна Плевнелиев, Костов дори извадиха от нафталина. Куцо, кьораво и сакато акъл раздава и все в една посока-НАТО, геополитика в посока Атлентика и други подобни. Затънали сме в лайна, а те предлагат да копаем и по-надолу. Не можем дори да дишаме без одобрението на ЕК. Какво стана с националния интерес, суверенитета, нормалността?

06.02.2023 10:34:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.