• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Министърът на туризма:Фалити на хотелиери са възможни през зимния сезон

Министърът на туризма:Фалити на хотелиери са възможни през зимния сезон

/КРОСС/ Сезонът, макар и кратък, ще е по-добър от миналогодишния и с лек спад спрямо този през 2019 г., т.е. няма да сме наваксали нивата.

Това каза служебният министър на туризма Илин Димитров в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Димитров открои три проблема, с които министерството ще се бори в рамките на този сезон. На първо място той подчерта, че поради пандемията от коронавирус туристическият сезон протича по по-специфичен начин и хората трябва да са предпазливи.

На второ място служебният министър на туризма посочи проблема с програмата за украински бежанци у нас. „Трябва да се заплатят на всички хотели средствата, които са отпуснати. Имахме много забавяния, имахме над 500 жалби само за 20 дни", каза Илин Димитров. Той увери, че повечето от тях са обработени и в рамките на следващата седмица обезщетенията за хотелиерите ще бъдат изплатени.

Третият приоритет, който Министерството на туризма си е поставило, е категоризацията на хотели у нас. „Там също се бавим, имаме над 960 забавени преписки. Там сме обещали до края на сезона те да бъдат под 100", обеща Илин Димитров.

Димитров призова българските туристи да посещават родното Черноморие като сподели, че в ход е кампания, която цели да удължи сезона и да върне у нас както българските, така и туристите от съседни държави - Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Северна Македония.

„Ще направя и посещения на съседни държави да поговоря с министрите им. Това ще помогне и за зимния сезон. За зимния сезон ключовите думи са „сигурност" и „предвидимост". Идеята е от началото до края на туристическата услуга ние да се уверим, че сме подготвени", каза още служебният министър.

По думите му интересът към ваучерите за туристически продукти е голям и се покачва. „Масово се сключват договори, все пак трябва някакво технологично време. Ваучерите могат да бъдат използвани за всяка една туристическа услуга, която е по Закона за туризма. Нашата основна идея е да се опитаме да ги направим постоянни. 1 милиард е сумата, отпусната за ваучери. Ние се надяваме от тях около 200-300 милиона да отидат за туризъм", коментира министър Димитров.

Фалити на хотелиери са възможни през зимния сезон, предвид високата цена на синьото гориво у нас, смята той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.