• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Съюза на хотелиерите: Половината от хотелите в Златни пясъци ще отворят за празниците

Съюза на хотелиерите: Половината от хотелите в Златни пясъци ще отворят за празниците

/КРОСС/ Великденските празници са времето, което често е генерална репетиция за хотелиерите преди активния туристически сезон.

"Традиционните резервации в този период са от съседните ни държави и основно от Румъния. Именно туристи от северната ни съседка ще бъдат основен контингент и в хотелите в КК „Златни пясъци" този Великден", каза за Радио Варна Станислав Стоянов, който е заместник-председател на Съюза на хотелиерите „Златни пясъци" и собственик на хотел в комплекса. По думите му, заетостта е добра, но не всички хотели ще отворят врати за празниците, съобщава БНР.

"За Великден ще работят предимно висококатегорийните хотели, които предлагат и допълнителни услуги като СПА, басейни и други. Ще отворят врати около 50-60% от хотелите", коментира Стоянов.

Освен резервациите от румънски туристи, сред гостите в комплекса за празниците ще са и сърби и македонци. Те обаче ще са в по-малък процент.

Според Стоянов, между Великденските празници и активния туристически сезон има твърде голям прозорец и това създава сериозни затруднения пред хотелиерите.

"Получава се едно отваряне и затваряне и голям луфт между празниците и летния сезон. Преди пандемията имаше много ранни записвания от западни туристи, които запълваха крилата на сезона. Сега отново има увеличение на броя на ранните записвания, но те са за основния сезон, а не за крилата", поясни Стоянов.

Той и колегите му се надяват на успешен летен сезон, но отбеляза, че отново се очертава да е труден и не вярва да бъдат достигнати нивата от 2019 година.

"Трудно ще достигнем нивата от 2019-та при положение, че сме загубили руския пазар и от балтийските държави. Губим позиции и на немския пазар", отбеляза още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.