• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Бизнес сградата на Сердика Център получи отличие BREEAM In-Use за висока устойчивост

/КРОСС/ Във време, в което осъзнаваме, че всяко наше действие афектира околната среда, създаването на устойчиви сгради е от особено значение. Устойчивата архитектура е важна не само за подобряването на градската среда и качеството на живот, но и има силата да възпитава и вдъхновява живущите на дадено населено място да се грижат за природата.

Половин година след като Сердика Център стана първият мол на територията на страната, който получи сертификат BREEAM In-Use с оценка Excellent, компанията пожъна още един страхотен успех. Благодарение на своите усилия в посока опазване на природата Сердика Офиси също бяха отличени със сертификат BREEAM Gold (BRЕ Environmental Assessment Method) - водещият и най-широко използван метод за измерване на въздействието на сградите върху околната среда и нивото на устойчивост на сградата.

Освен че бизнес сградата е оценена високо съгласно изискванията на BREEAM, Сердика Офиси имат и още две отличия - Платинен сертификат DGNB за устойчиво развитие, което е възможно най-високото отличие по немския стандарт за сертифициране на зелени сгради, както и награда за зелена сграда в югоизточна Европа в рамките на международния конкурс за недвижими имоти SEE Real Estate Awards.

Оценяването на сградата за BREEAM сертификат се извършва от независими оценители, а оценката се формира спрямо осем основни критерия - здраве и тонус (фактори като светлина, шум, качество на въздуха и топлинен комфорт); енергия (енергийна ефективност на сградата и намаляване на CO2 емисиите); транспорт (близост до обществен транспорт, насърчаване на алтернативни методи за транспорт); вода (мониторинг и управление на консумацията на вода и насърчаване на намаляването на потреблението ѝ) и материали (използването на строителни материали с ниско въздействие върху околната среда и повторното им използване). Във връзка с екологичните аспекти на една сграда са формирани последните три критерия: отпадъци, земя и екология, и замърсяване.

Сердика Офиси се отличават по редица фактори, които допринасят за високата устойчивост на сградата. Сградата е позиционирана в престижния район Оборище на по-малко от 2 км. от катедралата „Св. Александър Невски" - ключовата забележителност на София и на по-малко от 15 минути с автомобил до летище София. Отличната локация, наличието на 1 600 паркинг места и достъпът до градски транспорт в близост до сградата осигуряват лесното придвижване на гражданите, а поставените стойки за велосипеди и зони за зареждане на електромобили окуражават алтернативната и екологична градска мобилност.

Сградата е оборудвана с технологии от най-ново поколение, които осигуряват безопасна работна среда, естествена светлина и свеж въздух, а високата функцоналност и модерен стил на интериора налагат нови стандарти на работното място. Двойната стъклена фасада вентилира допълнително и позволява безопасно двустранно отваряне на прозорците, а външните щори се контролират спрямо движението на слънцето. Вентилационна система за свеж въздух осигурява автоматизирана подмяна на темпериран въздух два пъти на час, а високият таван и изобилието на дневна светлина осигуряват пространство и комфорт през целия работен ден.

Бизнес сградата разполага с 28 500 м² клас „А" офис площи, като отдаваемите офис площи варират от 200 до 4000 м² на етаж. Всеки, който има необходимост от модерно, функционално и удобно офис пространство за своя бизнес може да се възползва от предимствата, които предлагат Сердика Oфиси.

Повече информация можете да откриете на www.serdika-offices.com

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.