• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Хиляди отново са на протест в центъра на София

Хиляди отново са на протест в центъра на София

/КРОСС/ Няколко хиляди души се събраха на антиправителствен протест в центъра на София. Протестиращите тръгнаха към сградата на Народното събрание и Орлов мост.

Демонстрантите скандират "Оставка" и "Юнаци", след което следват освирквания пред сградата на МС. Те развяват български трикольори. Както и в предишните дни липсват плакати, а малкото, които има, са написани саморъчно с лозунги против правителството и прокуратурата. В първите редици се веят и пет черни флага.

Участниците в протеста са предимно млади хора на видима възраст между 20 и 30 години. Сред протестиращите има и много ученици от горните класове. Хората продължават да пристигат, има и майки с малки деца.

На протеста също така има и много общественици и политици. Сред тях са бившия първи служебен министър-председател на България Ренета Инджова, журналистът и депутат Александър Симов, скулпторът проф. Велислав Минеков и др.

След около час и половина престой в триъгълника на властта, протестиращите тръгнаха на своето традиционно шествие по бул. "Цар Освободител" към Народното събрание.

Полицията е отцепила кордон сградата на МС и на Президентството. Ситуацията е спокойна и няма никакво напрежение.

Източник: kanal3.bg

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И пак ли ще си сложим тройната коалиция със същите лица. Те си получават огромните заплати от нашите пари,а вие си викайте на воля. Имате право да викате. И вие имате права.

12.07.2020 07:09:46

Анонимен

ЕДНО ПОЛИТИЧЕСКО ЗОМБИ ЧАКА В БАНКЯ…. Борисов в момента не осъзнава, че е политически труп. Стана такъв в момента, в който се разбра, че открито подкрепя Доган и Пеевски и в момента, в който кучето му Гешев влезе в Президентството. Едно зомби сега стои в зайчарника и се тресе от ужас, а верните му лакеи си мислят как ще си спасяват кожите. Идва момент, в който никакъв пиар и европейски приятели не могат да помогнат. И това е моментът, в който заплашиш и тръгнеш срещу собствения си народ и той осъзнае това. Десетилетие този политически червей се гавреше с българския народ, обрече пенсионерите на бедност и мизерия, обрече работещите на заеми и кредити, заради които ЧСИ-та ги разкъсват и изхвърлят на улицата. Този престъпник продаде националните интереси на България и дори българския лев, символ на суверенитета ни. Едно зомби чака в Банкя…….Време е! Елена Гунчева #ОставкаМутро

12.07.2020 04:53:33

Димитър Симеонов

Днес започнаха и протести в Русе, Варна и Бургас. Защо не пишете за тях?

12.07.2020 04:39:05

До долния анонимен тъпак

Има кой, не се безпокой...а се готви и ти за раиран костюм...

12.07.2020 04:38:00

Анонимен

Слави Трифонов ли ще ни представя и управлява?

11.07.2020 23:24:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.