• 05 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7990
  •  GBP / BGN 2.2997
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

МОН отменя „зеления сертификат“ от 1 март

МОН отменя „зеления сертификат“ от 1 март

/КРОСС/ От 1 март 2022 г. отпада изискването за представяне на „зелен сертификат“ при влизане в сградите на Министерството на образованието и науката (МОН).

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков отмени своята заповед, според която от 24 януари т.г. до днес достъпът за служители и външни лица беше възможен само срещу валиден документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване. От това правило бяха изключени децата и гражданите, които идваха само до приемната на МОН, за да подават документи.

Облекчаването на противоепидемичните мерки в образователното министерство е продиктувано от подобряването на епидемичната ситуацията в страната. Анализите на здравните власти от последните седмици показват намаляване както на общата заболяемост, така и на броя на настанените в болница и в интензивни отделения.

В МОН продължават да се спазват останалите противоепидемични мерки. В сградите няма да бъдат допускани служители и лица, които проявяват симптоми като повишена температура, кашлица, задух и др. И занапред ще се извършва редовно проветряване и дезинфекция на помещенията. В общите части служителите трябва да носят защитна маска за лице и да спазват физическа дистанция.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В началото на януари 2022 г. в ръцете на руското разузнаване попада информация, че военните микробиолози на Пентагона от харковската бактериологична лаборатория са изпратили доклад до началника на Съвместния комитет на щаба генерал Марк Мили, с бележка, че са успели да постигнат уникална структура на генома на вируса на вариола, който може да бъде маскиран като всичко известно на SARS-CoV-2 (коронавирус). Описанието, приложено към доклада, показва, че получената модификация на вируса е способна да зарази белите дробове на човека, оставяйки белези вътре в белите дробове. Смъртността е (80–85%). За сравнение, смъртността от Ебола е само 35-40%. Важно е да се отбележи, че от 1984 г. САЩ търсят уникален боен вирус с висок летален потенциал, който може да причини непоправими щети на населението на територията на противника.

01.03.2022 00:26:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.