• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Премиерът Стефан Янев: Надеждите за издирване на майор Терзиев не са големи

Премиерът Стефан Янев: Надеждите за издирване на майор Терзиев не са големи

/КРОСС/ Спасителната акция по издирването на пилота на бойния самолет майор Валентин Терзиев продължава. Към момента са намерени вещи и материали, които ще бъдат обследвани. Това стана ясно на брифинг на премиера Стефан Янев по повод падането на изтребителя МиГ-29 край бреговете на Шабла в Черно море.

По думите му, надеждите за намирането на майор Терзиев не са големи.

„В момента спасителните и издирвателните операции продължават. За съжаление, предвид времето, което е минало от часа на инцидента и всички налични данни по отношение на температурата на водата, течение и независимо колко е здрав човекът, надеждите за намирането на нашия пилот, на нашия воин, майор Терзиев не са големи. Предполагам, че до края на деня ще бъде взето решение как ще продължи тази операция", коментира Янев.

Той допълни, че черната кутия на машината не е намерена. Предполага се, че останките на самолета се намират на дълбочина 60-70 метра.

За съжаление, черната кутия не е намерена по този повод операцията ще продължи и утре с използване на водолазна група, каза Янев. "Възможно е при необходимост да участват и съюзни сили. Всичко необходимо, което трябва да бъде направено, е организирано", обясни служебният премиер.

По време на полета самолетът е изпълнявал задача по светеща цел. Това е една стандартна процедура. Летящата цел се е отворила и за съжаление нещо се е объркало и машината е тръгнала с по-висока вертикална скорост да пада. Това е наложило допълнителна маневра от страна на майор Терзиев и при извършване на маневрата той е поразил целта, което е заснето от другия самолет. След това връзката е прекратена", каза още Стефан Янев.

Пилотът на изтребителя е майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база Граф Игнатиево на длъжност началник на щаб на ескадрила, съобщиха от Министерство на отбраната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

доставка на препарати за съдомиялна https://www.supermag.bg/chemistry/preparati-za-miene-na-sudove/Preparati-za-sadomialna

09.06.2021 16:42:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.