• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Пилотът на падналия МиГ-29 е майор Валентин Терзиев, началник щаб на ескадрила

Пилотът на падналия МиГ-29 е майор Валентин Терзиев, началник щаб на ескадрила

/КРОСС/ Продължава операцията по търсене и спасяване на пилота на самолет МиГ-29, който изчезна тази нощ при инцидент по време на тактическото учение с бойни стрелби "Шабла - 21". Пилотът на изтребителя е майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база "Граф Игнатиево" на длъжност началник на щаб на ескадрила, съобщиха от Министерство на отбраната.

Военноморските сили провеждат операцията по търсене и спасяване на пилота с кораби и вертолети в морето край Шабла. В нея участват два вертолета „Пантер" от авиобаза „Чайка", две корвети - „Решителни" и „Бодри", минен ловец „Цибър", водолазен катер „Никола Фурнаджиев" и катер на Главна дирекция „Гранична полиция".

Военнослужещите от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби извършват издирвателната операция в морски води на 11 км изток-югоизток от Шабла.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Светла му памет на м-р Терзиев, ако не е сред живите, който на тази достолепна възраст за пилот продължава да служи на Родината. Заслужава най-високо държавно отличие. Пенсия за жена му и стипендия за детето му.

09.06.2021 23:25:29

Анонимен

Оказа се, че бойните ни самолети се пилотират от пенсионери, защото няма други подготвени. Това е класифицирана информация за състоянието на армията ни, която излезе наяве след този инцидент.

09.06.2021 23:23:39

Анонимен

Оказа се, че професията на пожарникаря не е по-сложна и по-престижна от тази на пилота, както доскоро я представяха от ББ и медиите.

09.06.2021 23:17:05

Анонимен

доставка на препарати за съдомиялна https://www.supermag.bg/chemistry/preparati-za-miene-na-sudove/Preparati-za-sadomialna

09.06.2021 16:43:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.