• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Аркади Шарков: Covid мерките на правителството - след дъжд качулка

Аркади Шарков: Covid мерките на правителството - след дъжд качулка

/КРОСС/ След дъжд качулка. Така здравният експерт Аркади Шарков определи пред БНР взетите от правителството допълнително мерки за справяне с коронакризата.

„Пари има и ще се дадат, но лекарите започнаха да се разболяват и по места няма достатъчна обезпеченост. Има ресурс от легла, но въпросът е, че интензивните отделения не са достатъчни и добре оборудвани, както и не са обезпечени откъм лекари и медицински сестри".

Според Шарков липсва контрол по спазване на мерките.

„Що се касае до здравната система, тя издържа през пролетта. Притеснително е, че сега други заболявания остават нелекувани. Например, за пациенти с инсулт или с инфаркт лечението закъснява с 8-9 дни, а това задълбочава проблемите. Спирането на плановия прием не беше правилна политика", допълни експертът в предаването „12+3".

По думите му е адекватно да има болници с по-голям наплив от пациенти с Covid-19 и такива, които при нужда да разкриват отделения.

„Министерството на здравеопазването има желание да постави условия и изпълнение на мерки и стратегии, но от страна на Министерския съвет промените биват парирани или видоизменяни с оглед на това какво ще кажат хората. Така политика трудно се прави, здравна и национална".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

гореизписаният експерт да си млъкне

Лекарите,които критикува са спасили стотици хора със своята работа.И не е моментът вчерашни експерти да критикуват организацията,която те създадоха и работи.

10.11.2020 09:01:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.