• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Иван Шишков: Наследство от служебния кабинет е анализ за състоянието на пътищата

Иван Шишков: Наследство от служебния кабинет е анализ за състоянието на пътищата

/КРОСС/ Въпреки че беше коментирано, че ние сме спрели строителство на всички магистрали, ние на практика отпушихме отново строителството на магистралите в България. Това каза бившият регионален министър арх. Иван Шишков в предаването „На фокус" по Нова телевизия.

Те са били спрени не по вина на служебния кабинет, а поради липсата на процедури, проекти и подробни строителни планове.

Той коментира и решението на сегашния регионален министър да смени шефа на АПИ заради обществени поръчки за 4,7 млрд. лева. „Буквата на закона, спрямо началото на процедурата и спрямо цялата процедура, е спазена. Това, което съм искал от АПИ в месеците назад, е максимално бързо да направят поръчките, за да може пътищата в следващите години да бъдат поддържани правилно", обясни Шишков.

Наследство от служебния кабинет е анализ за състоянието на пътищата. „Всички тези проверки на състоянието на магистралите не са били въпрос на политическа атракция от моя страна. Това, което съм поискал от АПИ, беше анализ на пътищата, за да се знае всяка година кой път трябва да се ремонтира, кой път е за текущ ремонт, кой е за основен ремонт. Това е картата, по която би трябвало да се направят ремонтите на пътищата - основни или текущи", обясни Шишков и допълни, че този анализ вече трябва да е на разположение на новия министър.

Ин хаус договорите ще бъдат проблем и за настоящия министър на регионалното развитие, заяви Шишков. „Не можем да си позволим да ги претърпим поради това, че държавата ще претърпи огромни загуби", поясни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.