• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Иван Шишков: От държавата зависи как ще гарантира раздадените пари

Иван Шишков: От държавата зависи как ще гарантира раздадените пари

/КРОСС/ „Държавата трябва да встъпи в ролята си и ако не се старае да защитава само интереса на частните фирми - ще се намери решение така, че да не бъдат загубени дадените авансово огромни суми на строителните фирми. Всичко зависи от поведението на държавата и как ще гарантира раздадените пари."

Това коментира заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в интервю за Свободна Европа, предаването „Студио България" с водещ Генка Шикерова.

Той обясни, че договорите със строителните фирми за текущ ремонт и поддръжка на републиканските пътища са правени в тяхна полза и те са облагодетелствани.

„От тук нататък ще вкараме нещата в нормални правила и съм сигурен, че за част от тях дори е по-изгодно да работят по правилата", подчерта Шишков.

Той отново обясни, че под формулировката за текущ ремонт и поддръжка на пътища са се правили прикрити основни ремонти на участъци от републиканската пътна мрежа, защото текущият ремонт е два пъти по-скъп, но за сметка на това без необходимите строителни документи, без контрол на качеството и без гаранция за строителството.

Заместник-министърът съобщи, че са се споразумели с пътните фирми досегашните договори за текущ ремонт и поддръжка да бъдат прекратени, като държавата им гарантира средствата за зимно почистване. Строителите ще довършат започнатите участъци и от следващата година МРРБ ще обяви нови обществени поръчки за възлагане на основен и текущ ремонт на пътищата, стана ясно от думите на Шишков.

Той съобщи още, че текат процедури по строителната документация и следващата година ще продължи изграждането на 4, 5 и 6 лот на АМ „Хемус".

По повод използването на т. нар. мигащ зелен светофар, който бе въведен в София и предстои спирането му от Столична община, архитект Шишков беше категоричен, че МРРБ не е спирало неговото използване.

„Съгласно Закона за движение по пътищата от 2015 г. има забрана за този мигащ светофар", поясни заместник-регионалният министър и подчерта, че някой не е спазвал закона до сега, а общината изведнъж е решила сега да го спазва. Затова Шишков попита риторично защо Столична община точно сега реши да спазва закона и набеждава МРРБ като виновник за спиране на този вид сигнализация?

„Ние нямаме никакво отношение, като действие", заяви заместник-министърът и заключи, че за въвеждането на мигащ зелен светофар трябва да се направят законодателни промени.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.