• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Арх. Иван Шишков: АПИ пуска нови поръчки за пътно поддържане на стойност 1,3 милиарда лева

Арх. Иван Шишков: АПИ пуска нови поръчки за пътно поддържане на стойност 1,3 милиарда лева

/КРОСС/ Отношението към строителния процес не е това, което трябва да бъде. Резултатите са налице. В голямата си част пътищата не са направени по начина по който следва да бъдат направени спрямо проектите. Това каза министърът на регионалното развитие Иван Шишков в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Затова продължават проверките на качеството на строителството на пътищата съвместно с МВР, заяви той.

Направена е и проверка на участък от магистрала „Марица", където има неравности и движението оттам е ограничено само в едната лента. От МРРБ очакват резултатите от проверката.

В събота министър Шишков провери и пътя Югово-Лъки. „Нарекох строителството „строителна бутафория". Не е въпросът само да излееш един асфалт", каза Шишков.

По думите му пътят е разширен повече от метър и скалната маса не е укрепена както трябва.

„Пътят има нужда от каменопочистване, всеки ден се чистят камъни. Няма никакво отводняване на пътя. Това е бутафория в строителството", каза Шишков.

Проверена е вече и част от магистрала „Хемус".

„Направихме проверка на първата част от София до Яна. 2011 г. започва строежът, движението е пуснато през 2013 г., а разрешението за ползване е от 2016 г. Какви са проблемите? Там има по-малко асфалт от необходимото и повече шлака. При 28 см асфалт, колко трябва да бъде, той беше между 18 и 21 см. Отговорността ще я търси МВР", обясни Шишков.

Следващата седмица регионалното министерство и МВР ще проверят строителството и на Северната скоростна тангента, обяви регионалният министър.

АПИ пуска нови поръчки за пътно поддържане на стойност 1,3 милиарда лева. В тях се допускат и елементи на основен ремонт, допълни Шишков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.