• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Шойгу: Военните заплахи близо до руските граници нарастват от западна посока

Шойгу: Военните заплахи близо до руските граници нарастват от западна посока

/КРОСС/ Ситуацията в западното стратегическо направление се характеризира с нарастване на военните заплахи в близост до границите на Русия. Това каза министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу, предава ТАСС.

„Ситуацията в западното стратегическо направление се характеризира с нарастване на военните заплахи в близост до руските граници“, каза той.

„Интензивността на полетите на американски бомбардировачи в Европа се е увеличила 15 пъти“, коментира Шойгу.

„През последните осем години интензивността на полетите на американски стратегически бомбардировачи в Европа се е увеличила 15 пъти (от три на 45 годишно)“, заяви още Шойгу.

Американските кораби изпълняваха мисии близо до Калининградска област шест пъти през 2022 г.

„Посещенията в Балтийско море на американски кораби с управляеми ракети станаха систематични. Само тази година в района на Калининградска област те изпълняваха шест пъти задачи с достъп до предполагаемите райони за изстрелване на крилати ракети. От 2016 г. досега са проведени 24 такива събития, разкрити от обективната система за контрол“, каза Шойгу.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Пука им на САЩ Те водят всички ни кьм пропаста Палят огьня и гледат отдалече Но този пьт Русия каза ще ликивидираме НАТО за 30 минути После идват и САЩ на ред На тях им е отредено около едно денонощие Какво ще остане от Земята Ядрена зима и живота на планетата ще свьрши след още 3 месеца Няма победители

21.05.2022 05:48:46

Анонимен

Страните членки на НАТО и тези, които кандидатстват трябва да си направят добре сметката кой, доколко ще бъде защитен при евентуално предизвикана война с Русия. Използването на ядрено оръжие е почти сигурно. Победител в такава война няма да има и това го знае всеки нормален. След нея не се знае откъде трябва да се започне.

20.05.2022 15:14:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.