• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Шойгу: Цялата сателитна групировка на НАТО работи срещу Руската федерация в Украйна

Шойгу: Цялата сателитна групировка на НАТО работи срещу Руската федерация в Украйна

/КРОСС/ Цялата сателитна група на НАТО работи срещу Руската федерация в Украйна. Това каза министърът на отбраната на Русия генерал от армията Сергей Шойгу, съобщават руски източници.

„В рамките на мобилизацията ще се използва около 1% от мобилизационния ресурс", добави още Шойгу.

„На страната на Киев се бият малко над хиляда чуждестранни наемници", заяви Шойгу.

„Загубите на Руската федерация по време на специалната военна операция възлизат на 5937 души. Не мога да не кажа, че отдавна не сме говорили за това: за нашите загуби. Нашите загуби в специалната операция възлизат на 5937 души", каза още Шойгу.

Според руския министър на отбраната военнослужещите смело изпълняват своя дълг. В същото време той особено отбеляза работата на лекарите.

„Повече от 90% от ранените се върнаха на служба", добави Шойгу.

Малко по-рано руският президент Владимир Путин отправи обръщение към руснаците, в което обяви частична мобилизация на населението.

Във вторник Държавната дума на Русия прие закон, който включва в руския наказателен кодекс понятията "мобилизация", "военно положение", "военно време", а също така и наказания за дезертьорство и доброволно предаване в плен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вярно е, че Запада защитава украинската правда и демокрация относно руснаците в източните райони. От почти нула артилерийски установки НАТО предостави на Украйна стотици такива.

21.09.2022 13:05:09

Анонимен

Загубите са по десет на 5900 души, това го потвърди и министерството на финансите на РФ, колкото до помощта от НАТО тя е почти нула, помощта Шойгу е основно от САЩ и Великобритания и навремето срещу Хитлер същите страни помагаха и на СССР, забравяте я тази помощ, а 70млрд.$ през 1942г днес са билиони, та тези две страни драги винаги са заставали в защита на правдата, правото и демокрацията…

21.09.2022 12:45:08

Анонимен

Меко казано е, че НАТО работи срещу Русия. НАТО воюва срещу Русия. Българските политици трябва да се съобразяват с това, защото сме членове на НАТО.

21.09.2022 11:28:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.