• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Шойгу инспектира войски, участващи в бойните действия в Украйна

Шойгу инспектира войски, участващи в бойните действия в Украйна

/КРОСС/ Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети руски войски, участващи в бойните действия в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на информация от днес на руската новинарска агенция РИА Новости.

Това е първата публична проява на Шойгу след бунта през уикенда на частната военна компания "Вагнер".

РИА Новости, която от своя страна се позовава на руското министерство на отбраната, пояснява, че Шойгу продължава да заема поста си, но не съобщава детайли за това кога и къде точно се е срещнал министърът с войници и командири от Западната войскова групировка.

Според ТАСС Шойгу е посетил преден команден пункт на едно от подразделенията на Западната войскова групировка в зоната на така наречената специална военна операция и е изслушал доклад на началника на Западната войскова групировка генерал-полковник Евгений Никифоров за текущата обстановка на фронта, характера на действията на противника и изпълнението на задачите от руските войски на основните тактически направления. Никифоров е доложил на министъра и за формирането и бойната готовност на нови полкове в резерва на Западната войскова групировка.

"На командващия и командирите на Западната войскова групировка е поставена задача да продължат да водят активно разузнаване за своевременно разкриване и пресичане на плановете на противника", съобщава руското министерство на отбраната.

То допълва, че Шойгу е обърнал внимание на цялостното подсигуряване с всички необходимо на войските, участващи в така наречената специална военна операция, и създаването на условия за безопасно разполагане на личен състав.

Източник: БТА

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.