• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Атанасова: Не плащаме ли високата цена на това, че три дни нямаме едно възможно решение

Атанасова: Не плащаме ли високата цена на това, че три дни нямаме едно възможно решение

/КРОСС/ "Нямаше дори да вземем думата, защото през последните дни твърде много говорихме за съгласие, възможности и за пътя оттук нататък. До днес не бяхме говорили за рискове, но чухме в едно от изказванията щета и риск. В изказването на един от претендентите за председател на НС, който се опита да се абстрахира от лошия тон в първия ден на избор и заговори за парламентаризма. От ден първи аз и моите колеги говорим за парламентаризма като такъв. Но тези, които днес говорят за парламентаризма, аплодираха думи в пленарната зала, че парламентът е отвън на улицата. Ние имаме памет за тези неща.

Какво друго ни каза г-н Вигенин? Щетите и рисковете, които биха се поели. Кое е по-голям риск - още един ден ли България да има блокриана законодателна власт, или оценката за риска, която той поема с евентуалната подкрепа на две партиии в българското НС", заяви от трибуната Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Мислех, че до днс всички сме с убеждението никой да не обижда избирателите на другите партии, никой да не си позволи да говори за исторически компромиси, цени, рискове. Не плащаме ли високата цена на това, че три дни нямаме едно възможно решение? Какво казаха хората „не подкрепям никого"? Говори се за щета и риск, а се зачеркват българи", изтъкна тя.

"Всеки има право да предлага кандидат, затова ние предлагахме всякакви възможности, решения и отстъпки. Не искате в духа на Конституцията първата спечелила, защо? Вие казвате щета е, токсични са, продължавате ли това да го говорите? Нямали сме право да спечелим изборите и вие да поставяте условия. Нашата кандидатура на Росен Желязков беше оттеглена, за да има възожност за разговори", обясни Атанасова.

"Трябва смелост, лидерство и разум. Съгласихме се на екстравагантното предложение и правно необосновано и на колегите от ДБ, и това приехме, за да вървим напред. Водихме разговори навсякъде, предложихме ви друг подход - да изберем най-възрастният, пак в духа на Конституцията със зам.-председатели, които всяка група да излъчи. И това не желаете. Днес отново сме в изходна позиция", каза още тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.