• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Арнолд Шварценегер навърши 75 г.

Арнолд Шварценегер навърши 75 г.

/КРОСС/  Името му означава „силата на орела".Като културист носи прякора Австрийски дъб, а в политиката е наричан и Калифорнатор. На сметката си житейска има натрупани 7 титли „Мистър Олимпия", два пъти е бил губернатор на Калифорния, разписал се е с 83 роли в киното, наскоро стана дядо за втори път - дъщеря му Катрин роди още една дъщеричка - Елоиз, след Лейла Мария, от съпруга си Крис Прат.

Арни е роден на 30 юли 1947 г. близо до Грац, Австрия. Семейството му не води охолен живот.
Домът им няма водопровод, съответно нямат тоалетна, също така са без телефон, без хладилник. Бащата на Шварценегер, Густав, бил началник на селската полиция, а също и член на нацистката партия, за което синът му научава едва по-късно в живота си. Таткото изправя Шварценегер срещу по-големия му брат Майнхард в различни атлетически състезания, но едва когато Арнолд започва с бодибилдинга, открива призванието си.

Бъдещият Терминатор си изработва собствени тежести в местен металообработващ цех и тренира, докато изпълнява задължителната едногодишна служба в австрийската армия, започнала през 1965 г. Благодарение на балансираните ястия и протеини, предлагани от военните, той наддава 12 кг. По време на престоя си там Шварценегер бяга от базата без разрешение, за да може да участва в състезание по бодибилдинг в Германия. Той печели, след което прекарва седем дни в карцера.

Докато служи в австрийската армия, Шварценегер получава инструкции как да управлява танк. Бойната машина очевидно е имала някаква сантиментална стойност за него, тъй като по-късно я купува и я пренася в Америка. През 2000 г. той заема танка на Военния музей на Мотс в Охайо, след което му го връщат през 2008 г. с планове да вози младежи в неравностойно положение в Лос Анджелис като награда за усилената работа в училище.

Домът от детството на Арнолд Шварценегер сега е музей. Като гордост на неговия малък роден град Тал, Австрия, къщата показва експонати, свързани с него, от 2011 г. Посетителите могат да влязат в апартамента на първия етаж и да видят старото легло на Шварценегер, мотоциклет от „Терминаторът", оборудване за вдигане на тежести и копие на бюрото, което е използвал, докато е бил губернатор на Калифорния.

Арнолд Шварценегер вече е бил милионер, преди да започне да се занимава с актьорство.
Въпреки че е успешен в кариерата си в бодибилдинга, той иска да има надежден източник на доходи извън кашоните с награди. Той инвестира спечелените пари от състезанията, в недвижими имоти в Калифорния, печелейки изключително много от покачването на стойността на имотите през 70-те години. Така има възможност да избира какви роли иска, без да е притиснат от финансови грижи.

Марк Хамил, всеизвестният Люк Скайуокър, съветва Арнолд Шварценегер да се отърве от акцента си.
Когато кариерата му в бодибилдинга започва да затихва, Арни се отдава на актьроството като следващо предизвикателство. Получаването на главната роля в „Херкулес в Ню Йорк" от 1970 г. не допринася много за напредъка на амбицията му, тъй като филмът не е добре приет и силният му австрийски акцент е дублиран от американски актьор. По-късно, след като „Междузвездни войни" от 1977 г. става хит, Шварценегер моли Марк Хамил за съвет. Хамил му казва да се отърве от акцента и фамилното си име, за да има шанс за успех. Шварценегер очевидно е пренебрегнал съвета. По-късно той каза, че в крайна сметка е почувствал акцента като полза, тъй като го е направил по-отличителна „стока" в Холивуд.

Тъй като не е роден в Америка, Шварценегер няма право да се кандидатира за поста президент на Съединените щати, нещо, което актьорът каза, че би направил, ако можеше. Не може и да бъде вицепрезидент. Но в изкуството и в частност в киното, всичко е позволено. Арни ще се появи като президента на САЩ в „Kung Fury 2", който трябва да излезе тази година по кината, и е продължение на късометражния филм от 2014 г. - пародия на екшън филми от 80-те години, режисиран от и с участието на Дейвид Сандбърг.

Арни е известен с ролите си „Конан Варварина", „Червената Соня", „Командо", „Терминатор", „Близнаци", „Зов за завръщане", „Последният екшън герой", „Джуниър", „Истински лъжи", „Заличителят", „Непобедимите".
Отстрани погледнато, като цяло, животът на Арни, изглежда успешен и на двата фронта - в професията, и в семейството. До един момент когато избухна бомбата като в латино сериал - не само е имал за любовница домашната им прислужница, но и са отгледали таен техен син. Милдред Баена меко казано няма нищо общо с финеса и маниерите на съпругата му Мария Шрайвър, с която имат четири деца. Първото им дете Катрин Шварценегер се ражда през декември 1989 година, а през юли 1991 на бял свят се появява и сестра ? Кристина. Синът на Шварценегер - Патрик, проплаква през септември 1993 година, а най-малкият в семейството - Кристофър, четири години по-късно.

Милдред даже била бременна паралелно с Мария, когато носела четвъртото им дете.
24-годишният Джоузеф Баена наскоро каза, че баща му Арнолд е отказал да го подкрепя финансово, когато завършил колежа.

Баена следва стъпките на баща си в много отношения. Той е амбициозен актьор и културист.
Но ежедневието му се върти около недвижими имоти - работа, която му помогна да си плати сметките, след като бащиният финансов съпорт, приключи.

„Наистина съм благодарен, че баща ми ми помогна да премина през колежа. След това ситуацията беше нещо като: Върви, оправяй се сам. Отначало се ядосах", каза Баена пред The Unwaxed Podcast чрез Essentially Sports.
„Помислих си „Трябва да направя нещо", така че започнах стаж в тази компания за недвижими имоти. И тогава ми хареса и си казах: „О, мисля, че мога да правя това доста добре", казва юнакът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Благой

Какво като е шванценегер, да му стоплиме вода ли...

31.07.2022 15:16:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.