• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

ВиК – Шумен внася искова молба срещу КУМЕР ООД във връзка с неоснователни финансови претенции за неизпълнени от доставчика услуги

ВиК – Шумен внася искова молба срещу КУМЕР ООД във връзка с неоснователни финансови претенции за неизпълнени от доставчика услуги

/КРОСС/ ВиК – Шумен внася днес искова молба срещу КУМЕР ООД във връзка с всички суми, представляващи търговска надбавка по чл. 6, ал. 3 от Договора, които са начислени и фактурирани незаконосъобразно от КУМЕР ООД и в нарушение на Договора, за което ВиК – Шумен е уведомило доставчика на електроенергия.

„Вода ще има. Считаме, че действията на КУМЕР ООД са неправомерни по няколко причини: от една страна между ВиК – Шумен и КУМЕР ООД няма действащ договор, тъй като същият е едностранно прекратен от доставчика на електроенергия на  13.04.2023 г. От друга страна, КУМЕР ООД не са изпълнили договорите си задължения, включени в търговската надбавка, чиято дължимост ВиК – Шумен оспорва. Доставчикът на електроенергия КУМЕР ООД никога не е предоставяло Допълнителните услуги, както са посочени в договора, свързани с управление на потреблението, планиране на разходите за електроенергия и енергийна ефективност, с което са ощетили както ВиК – Шумен, така и клиентите на дружеството“, каза Иван Пушкаров, управител на ВиК - Шумен.

Допълнително, със своите незаконсъобразни действия, КУМЕР ООД застрашава сигурността на водоснабдяването на регион Шумен. Доставчикът на електроенергия не разполага със законово право да решава възникналите финансови спорове между него и ВиК – Шумен чрез спиране на тока към съоръжения, които водоснабдяват обслужваната от ВиК – Шумен територия и всички спорове, които могат да възникнат между доствчика на електроенергия КУМЕР ООД и ВиК – Шумен следва да бъдат решавани единствено и само по съдебен ред.

ВиК операторът потвърждава, че ще заплати всички дължими суми за реално предоставени услуги и консумирана електрическа енергия.

„Неприемането на бизнес плана е другата причина, поради която дружеството ни не е в състояние да генерира достатъчно приходи, за да се покриват оперативните разходи. Около 70% от всички оперативни разходи са свързани с електроенергията. За сравнение, през 2020 г тези разходи бяха 30%.“, каза управителят на ВиК – Шумен, Иван Пушкаров. „Обръщаме се към членовете на Асоциацията по ВиК да подходят отговорно и да приемат бизнес плана на дружеството, за да сме в състояние да работим нормално,“, добави Пушкаров.

Цените на услугите на ВиК – Шумен остават непроменени за последните няколко години като през това време цената на електроенергията е скочила от 106,36 лв на мегават час през 2019 г до 518,46 през 2022 г. и към настоящия момента е 301,03 лв на мегават час.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.