• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

"Енерго-про" спря за два часа тока на ВиК-Добрич и Шумен заради дълг от 10,5 млн. лева

"Енерго-про" спря за два часа тока на ВиК-Добрич и Шумен  заради дълг от 10,5 млн. лева

/КРОСС/ "Енерго-про" спря за два часа електричеството на част от административните сгради на ВиК-Добрич и ВиК-Шумен.

Причината е, че дружествата имат дълг от 10,5 млн. лева, който през годините на няколко пъти е разсрочван. В писмо до медиите от електроразпределителното дружество съобщиха, че се предприемат крайните действия, за да се избегне натрупването на нови задължения.

Засега спирането на тока няма да повлияе на водоснабдяването, защото електричество ще се подава към помпените станции. Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев обаче е разтревожен от ситуацията с частичното спиране на захранването.

Преди дни е имало среща във МРРБ, откъдето са уверили, че дълговете от 7,5 млн. лв. на Шумен ще бъдат погасени от Българския воден холдинг.

Проф. Стефан Желев, областен управител на Шумен: В петък, събота и неделя няма да има преустановяване на електрозахранването, така че жителите да са спокойни, но в останалите дни от понеделник до четвъртък поетапно по същия начин в цялата област в отделни обекти ще има спиране на тока.

В писмо до медиите от водното дружество в Шумен увериха, че ще направят необходимото, за да няма прекъсване на водоснабдяването. Без проблеми ще бъде водоснабдяването и в Добрич, каза за БНТ изпълнителният директор Тодор Гикински.

Жителите на Шумен са обезпокоени, защото към недостига на вода в язовира се прибавя и спирането на водоснабдяването заради тока.

60% от цената на водата в Шумен се формира от тока, а Добрич 100 % водоснабдяването зависи от електричеството, защото с ток се задвижват помпите за черпене на вода от сондажите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.