• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Протест в София: „САЩ са спонсор на международния тероризъм“

Протест в София: „САЩ са спонсор на международния тероризъм“

/КРОСС/ Американците предислоцират терористи в северен Афганистан. Готви се нова гореща точка.

На 2 август пред американското посолство в София се проведе протест, който обвини специалните служби на САЩ в спонсориране на тероризма. Протестиращите издигнаха плакати с лозунги „САЩ – спонсор на международния тероризъм“, „Вашингтон – кукловод на убийци и терористи“. Те се обърнаха към американците с призива „Stop supporting terrorism”, „Спрете да подкрепяте тероризма“.

                   

Централен образ на протеста беше Чичо Сам, който държеше две марионетки – едната, илюстрираща терорист от т. нар. „Ислямска държава“, а другата - екстремист от свързаната с терористите организация „Белите каски“.

Образът на Чичо Сам е най-известният национален символ на САЩ. Чичо Сам е разбиран и представян като олицетворение на Съединените щати, но често е използван и като средство за критика.

                   

Протестиращите обвиниха американските специални служби в системна подкрепа за терористични организации и алармираха, че вече се появяват информации в медиите за прехвърлянето на терористи в Северен Афганистан, където се подготвя разпалването на поредна гореща точка, което от своя страна ще доведе до поредна вълна от мигранти. Те определиха подобно развитие на ситуацията като сериозна заплаха за националната сигурност на България.

Събралите се заявиха:

"Всички ние наблюдаваме това, което се случва в Сирия и знаем кой стои зад всичко това, защото то е очевидно. На защо организаторите се крият?! Време е да хвърлят маските си и да покажат истинското си лице. И затова ние тук и сега призоваваме главното лице да си признае, че зад всичко това стоят специалните служби на САЩ. Когато в Сирия вече се връща мирният живот, кукловодите местят театъра на своите действия в централна Азия за промяна на съществуващото положение там. Северен Афганистан - провинциите Фарияб, Джаузджан, Кундуз, Тахар и Бадахшан сега се превръщат в нов театър на военни действия. Америка, признай си и спри да поддържаш тероризма!"

                

Протестиращите заявиха още: "САЩ след поражението си в Сирия, откриват нов театър на военни действия, нова гореща точка. Това сега е северен Афганистан и ние знаем от предишния си опит какво следва след това. Веднага ще тръгне нов, пореден, неконтролируем поток мигранти и под този удар ще попадне незащитена България. Именно това е заплаха за националната сигурност на нашата страна. Америка е длъжна да поеме отговорност за това, което се случва. Време е да спре да се занимава със спекулации. Време е Америка да хвърли маските и да спре поддръжката си за тероризма." - бяха категорични събралите се.

Организаторите заявиха, че ще изпратят писмо до Съвета за сигурност на ООН, за да алармират за възникващата поредна заплаха за сигурността на държавите от региона и да призоват САЩ да прекратят подкрепата си за терористичните групировки.

Те призоваха и други страни да се присъединят към протеста като изразят своето отношение към поведението на САЩ, което заплашва международната сигурност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

Добре, но те не са суверена държава, те са подчинени на групичката на която дължат около двадесет трилиона долара.

03.08.2018 11:32:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.