• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Костадин Костадинов: Пробив в националната сигурност е да имаме председател на партия, санкциониран по списъка "Магнитски"

Костадин Костадинов: Пробив в националната сигурност е да имаме председател на партия, санкциониран по списъка "Магнитски"

/КРОСС/ Ако има някой, който е заплаха за националната сигурност, това е ДПС. Това каза председателят на ПГ на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Изказването на Делян Пеевски, че е „ужасяващ пробив в националната сигурност и абсолютна грешка е "Възраждане" да ръководи службите", той определи като „меко казано нагло". „Това го казва председател на парламентарна група на партия, чийто бивш председател избяга и се скри в Турското посолство, чийто по-бивш председател занесе списък в Турското посолство на всички български разузнавачи в Турция, които бяха след това физически елиминирани, чиято парламентарна група многократно е имала представители, които са отправяли директни провокации към националната сигурност и към етническия мир в републиката."

По думите на Костадинов в един момент може да има изненадващи обрати и Делян Пеевски да се превърне в „господин никой" в собствената си партия заради санкцията по списъка "Магнитски", според която той няма право да бъде избиран за съпредседател на ДПС.

"Пробив в националната сигурност е да имаме председател на парламентарна група, санкциониран по списъка "Магнитски". Ако той стане съпредседател, аз не виждам как ДПС ще участва на европейските избори на 9 юни. Г-н Пеевски очевидно е много притеснен за своето политическо бъдеще", допълни лидерът на "Възраждане".

Костадинов коментира и изказването на премиера, че е „притеснен, че начело на Комисията за контрол на службите е застанал представител на „Възраждане".

"И ние от Възраждане сме силно притеснени, че начело на правителството стои представител на ПП-ДБ. Ние сме притеснени, че такъв човек стои начело на държавата, защото излага нашия народ", каза лидерът на "Възраждане".

Способностите на Българската армия са силно отслабени заради човешкия потенциал. „На практика, ако не дай си боже стане нещо, нашата армия не може да гарантира националната сигурност. Какви „Страйкъри", какви F-16? Да не говорим, че те са много малко, второ са стари, трето, още ги няма, а ние сме платили и едните, и другите на 100%. Ето това е национално предателство. Денков, Тагарев и Пеевски са много сериозен пробив в националната сигурност", заяви Костадинов.

Около половината от българското население живее под прага на бедността, докато правителството насочва милиарди в помощи за Украйна и САЩ, допълни той.

Двамата конституционни съдии от парламентарната квота са избрани с пряко нарушаване на Конституцията. „Което между другото е парадоксално, защото може би едно от първите искания, което ще разглеждат новите конституционни съдии, ще бъде свързано точно с тяхното избиране", посочи Костадинов.

По думите му БСП е притеснена, че губи доверието на избирателите си. „Когато са излъгани, тези избиратели имат два избора - или гласуват някой друг, или минават в лагера на негласуващите. Ние от „Възраждане" правим всичко необходимо, за да покажем, че има алтернатива. Въпреки че знаехме, че няма да бъде избран наш кандидат за конституционен съдия, ние бяхме длъжни да покажем, че имаме капацитет и потенциал, много по-качествен от тези на управляващите. БСП защо не предложиха кандидат? Защото нямат, това е истината", коментира Костадинов.

„Възраждане" работи по демографска програма, допълни той.

БНТ, „Денят започва с Георги Любенов"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този човек е тарикат под прикритие. Получава за позициите си и във важни моменти заработва от другите.

21.01.2024 21:26:42

Анонимен

Този човек казва доста смислени и логични неща. Не споделям възгледите му, но не е зле да чуваме какво казва и да се замисляме от време на време!

21.01.2024 20:34:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.