• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Жена с обездвижен крак с шина и патерици успя да гласува и на двата тура на местните избори

Жена с обездвижен крак с шина и патерици успя да гласува и на двата тура на местните избори

/КРОСС/  Жена с обездвижен крак с шина и патерици успя да гласува и на двата тура на местните избори. За да стигне до изборната секция, тя трябваше да слезе по стълбите, като се придвижва с ръцете, тялото и единия си крак, но въпреки това не се отказа.

Преди 20 дни Димитрина Добрева претърпява операция на коляното.

Определено това е начинът, по който се придвижвам сега. По отношение на гласуване не е лесно с достъпа, който има за хора, които са с лимитирани възможности. Това успях да измисля като най-лесен и бърз начин за слизане надолу по стълби. Сложно е, когато те са излъскани, плитки и с две патерици не е никак удобно, но това със сигурност не може да повлияе на такова важно решение. Това е отработен начин на придвижване. Със сигурност има начин, когато има мотивация и желание, каза пред BTV Димитрина.

В училището, където гласувала, имало секция за инвалиди, но тя отказала да я ползва от съображения за сигурност за своя вот.

Аз съм временно в това положение и с всички машинации, които видяхме и начина, по който се преброяваха гласовете реших да не рискувам, защото ми е важно вотът ми да отиде там, където е даден. Прецених че е по-добре да се кача в секцията, в която по принцип гласувам и да не рискувам да сме в ситуация на невалиден вот, сподели Димитрина.

Жената дава урок на всички, като показва, че независимо от обстоятелствата да гласуваш е важно и възможно.

Важно е да упражнявате правото си на глас във всяко едно състояние, независимо от това какво моментно, временно или дългосрочно неразположение имате. Изконно право е и ако не го упражните, после нямате право да имате изисквания, допълни тя.

БТВ, „Тази сутрин"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.