• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Росица Матева, ЦИК: Организацията на изборите тече нормално

Росица Матева, ЦИК: Организацията на изборите тече нормално

/КРОСС/ Процесът на организация на изборите тече нормално, заяви на брифинг говорителят на ЦИК Росица Матева.

В момента се транспортират изборни книжа и материали към областните управи и общинските администрации, за да могат в съботния ден да бъдат предадени на СИК-овете. Приключват последните обучения на РИК-овете, на СИК-овете, които се водят от тях.

Матева се обърна към всички членове на СИК-овете да четат методическите указания на ЦИК, да се запознаят с електронния протокол на страницата на Централната избирателна комисия.

Уточни, че процесът на преброяване на бюлетините и установяване на резултата трябва да бъде видим чрез устройствата за видеонаблюдение от дистанция. Самите бюлетини трябва да се показват към членовете на СИК, като това трябва да е видимо на устройството, за да могат те да преценят дали това, което се обявява е действително така. Ако има спор, само членовете на СИК вземат решение, какъв глас носи хартиената бюлетина - действителен или недействителен.

Машинна бюлетина носи винаги само действителен глас, каза тя.

Към момента са открити общо 12 891 секции в и извън страната. 302 секционни комисии са подвижни. 216 СИК са открити в болнични и други социални заведения. Днес изтичат 48 часа преди изборния ден, за да могат ръководителите на тези заведения да образуват СИК и тази бройка може да е различна в изборния ден. В места за задържане са образувани 19 СИК, но и за тях важи същото - има време да бъдат образувани още.

Секциите с машинно гласуване не са променени.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.