• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Нейнски: Виждаме евроатлантическо мнозинство, но можеха да изберат експертни фигури

Нейнски: Виждаме евроатлантическо мнозинство, но можеха да изберат експертни фигури

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ Надежда Нейнски, каза че вариантът ни за излизане от дълбоката криза бе със силно евроатлантическо мнозинство. „Ако видите международната преса какво пише днес за нас - че прозападните сили ще изведат България от кризата“.

„Смятам, че споразумението между ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България можеше да бъде направено и по друг начин. В момента отговорността е на тези, които взеха това решение, а именно лидерите на двете формации. Тя е изключително голяма. Те си нямат доверие, но трябва да започнат да го изграждат. То може да се изгради през една пътна карта за реформите“, обясни дипломатът.

„Това, което се създава в момента има своите душмани отвсякъде. Доста тъмни сили в държавата изразиха своето разочарование от този ход. Затова очаквам да има опит да се разруши това, което се гради. Единственият начин да се пребори разочарованието на избирателите е да има бързи и дълбоки реформи, които да удовлетворят обществото“, смята Нейнски.

„Ясният партиен ангажимент, който поеха двете политически сили, показва, че те пряко се ангажират с управлението. Можеше да бъдат избрани равен брой експерти от всеки отбор. Не трябва да минава на заден план идеята за скрепяване на доверието. Ако има доверие – ще се намери формула, ако няма – ще бъде голямо изпитание. Местните избори ще са едно изпитание за проекта“, предупреди бившият външен министър.

„Добро или лошо това решение, трябва да се обясни на избирателите. Много от тях останаха разочаровани. Трябва да помислим и за големият брой хора, които не излязоха да гласуват на изборите и дали сега няма да изберат политическа сила“, допуска тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Уа-у-у-у, евроатлантическата вещица в акция. Интересно откъде вземат наглостта да дават псевдокомпетентин мнения, след като когато са химали възможност да направят нещо полезно все са се осирали. Измисленият хибрид е безпринципен, в противоречие с желанията на електората на двете ОПГ-та и със заявленията на , просит ми Господи, лидерите има по време на избирателната камапания. И да, аз съм част от тъмните сили, които не искат да допуснат да власт безпринципни и негодни политикани, обединени единствено от службата си при евроатлантиците. Евроатлантизма щял да ни реши проблемите, а? Ами нали той ги създаде, той е част от проблема и в никакъв случай не е част от решението. Харесвам идеята за обединена Европа, но не и с подобно ръководство. Влязохме в ЕС, с надеждата някой да ни спаси от крадливите и некомпетентни родни политици. Получихме още по некомпетентни началници на нашите, на които още по-трудно може да се потърси сметка. Време е Европа да се организира съобразно собствените си интереси, а щатите да се изолират в тяхната кочинка. И е време да имаме у нас българско а не щатско управление.

24.05.2023 08:24:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.