• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Шойгу: По време на специалната военна операция ВСУ са загубили над 444 хиляди военнослужещи

Шойгу: По време на специалната военна операция ВСУ са загубили над 444 хиляди военнослужещи

/КРОСС/ По време на руската специална военна операция украинските въоръжени сили загубиха над 444 хиляди военнослужещи, съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу на заседание на колегията на руското министерство на отбраната, предаде Интерфакс.

Според него „руските войски непрекъснато нанасят мощни огневи удари по цели на украинските войски, като им пречат да възстановят своята боеспособност".

В резултат на решителните и активни действия на руските военнослужещи, отбеляза Шойгу, „бойният потенциал на Въоръжените сили на Украйна намалява".

„Средно от началото на годината всеки ден врагът губи повече от 800 души личен състав и 120 единици различни оръжия, включително чуждестранно производство", каза той.

„След като овладяха важния отбранителен център на врага Авдеевка, групировките на руските войски продължават да подобряват позицията си в Донецко и Купянск направления, овладявайки нови граници и позиции на украинските въоръжени сили", каза министърът.

По думите му от началото на годината по всички направления руски военнослужещи са овладели около 327 квадратни километра от територията на нови региони на Руската федерация.

Според Шойгу руските военни нанасят удари с високоточно оръжие по резервите на украинските въоръжени сили, за да им попречат да прехвърлят сили към линията на бойно съприкосновение и да контраатакуват руски позиции.

Той също така отбеляза, че след провала на контранастъплението Украйна се опитва да използва останалите резерви, за да стабилизира ситуацията и да предотврати разпадането на фронта.

„Ще продължим да изпълняваме задачите, поставени от върховния главнокомандващ в специалната операция до постигане на нейните цели", подчерта руският министър на отбраната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Едно време на това се казваше "Посмали, Манго!" С искрено извинение към нашите мургави сънародници, които носеха това прозвище!

27.02.2024 14:19:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.