• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Украинската тактика се провали, Русия е твърде страховит съперник

Украинската тактика се провали, Русия е твърде страховит съперник

/КРОСС/ Украйна е в трудно положение, пише "The Washington Post". Тя не може да реши каква тактика да използва срещу руските сили, които пречат на ВСУ да контраатакуват. Съюзниците препоръчват на Киев да използва западни методи, но в отговор чуват искания за нови оръжия.

Украинските командири все още не са разгърнали широкообхватните настъпателни тактики, на които са били научени на Запад, а Киев вече заявява, че се нуждае от повече оръжия, за да извърши военните операции, които Вашингтон иска.

Украйна постигна скромни достижения в своята контраофанзива срещу руските сили и все още трябва да започне широкомащабни операции, които според американски служители могат да осигурят пробив. Това твърдят официални лица и анализатори, което изостри съмненията дори на някои от основните поддръжници на Киев относно това дали украинските въоръжени сили могат да напреднат достатъчно бързо в лицето на ограничените доставки на боеприпаси и оръжия.

Пет седмици след началото на дългоочакваната операция украинските сили все още се опитват да отслабят руската отбрана, като изстрелват артилерийски снаряди и ракетни залпове и насочват малки екипи от сапьори към огромните минни полета, които съставляват външния отбранителен пръстен на техния противник.

Но темпото на напредването на украинските въоръжени сили в три основни области по огромната фронтова линия с дължина 1000 километра породи опасения на Запада, че правителството на президента Владимир Зеленски може да не нанесе толкова силен удар, колкото се очакваше.

Чиновник от САЩ, който сподели американската оценка на операцията при условие за анонимност, каза, че Съединените щати и други страни са обучили съюзническата армия в сложни настъпателни операции и са им предоставили оборудване за разчистване на мини, включително специални машини и ракети за разчистване на мини.

Украинските военачалници твърдят, че без авиация трябва да избягват ненужни загуби в битките с противника, който разполага с много по-големи резерви за попълване на личния състав и въоръжението.

За да спестят живи сили, Въоръжените сили на Украйна участват в настоящата кампания само четири от дузина обучени бригади. Както призна самият Зеленски, процесът е много по-бавен, отколкото би искало украинското ръководство.

Москва се показва като страховит противник.

Тя успя да изпрати нови войски на фронтовата линия, отчасти благодарение на ускоряването на вътрешната мобилизация от Путин.

Друга важна характеристика на настоящата руска отбрана са вездесъщите БЛА, които предоставят на армията подробна информация за местоположението на украинските войски в реално време, което й позволява да извършва масирани атаки с дронове камикадзе или да нанася целеви удари.

Дори американските въоръжени сили не са се сблъсквали с толкова мащабни предизвикателства от противника, въпреки целия си боен опит от последните десетилетия.

Анализаторите твърдят, че опитите на ВСУ да пробият руската отбрана с бронирани части в началото на настъплението са били посрещнати с опустошителни артилерийски атаки, противотанкови ракети, баражиращи боеприпаси и огън от хеликоптери, което е довело до значителни жертви.

Украински официални лица признават, че противникът е особено бърз и точен при стрелба по бронирани машини и противоминно оборудване...


Източник: "The Washington Post"
Превод: news-front.info

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нямам забележки по текста. Слава на Русия.

25.07.2023 16:31:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.