• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Валери Симеонов: Правителството остава, няма да подава оставка

Валери Симеонов: Правителството остава, няма да подава оставка

/КРОСС/ "Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет", заяви пред Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който тази сутрин участва на коалиционен съвет при премиера Борисов.

"Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен е Симеонов.

Той не потвърди думите на вицепремиера Томислав Дончев че може да се очаква оставка на кабинета "Борисов-3" през септември. Симеонов обяви още, че кабинетът няма да се подаде на уличния натиск и да избяга от отговорност.

Припомняме, четирима от протестиращите са на гладна стачка, а 58-годишен мъж, който от дни не приема нито храна, нито вода, вчера бе отведен в болница.

Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот, каза представителят на малката коалиция в управлението. 

Според Валери Симеонов няма да има предсрочни избори. "Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях", каза той.

Заседанието на партньорите от голямата коалиция се проведе скрито от медиите. На въпрос от news.bg тази сутрин за час на провеждане на срещата между партньорите в управляващата коалиция, от ГЕРБ заявиха, че всичко се решава в движение.

В същото време в Бояна президентът Румен Радев заседаваше със своя Стратегически съвет.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Проф.Иво Христов,депутат от БСП

Режимът на ГЕРБ дойде абсолютно закономерно като резултат от българския преход. Неслучайно голяма част от личния състав на тази псевдополитическа организация са гавазите на предишния режим, като се започне от лидера им, така и до структурите им по места. Режимът на ГЕРБ дойде тогава, когато завърши голямата приватизация и тогава някой трябваше да охранява резултатите от прехода, а те са преди всичко икономически. Те се изразява върху това, че върхушката на бившата комунистическа партия и висшия милиционерски елит откраднаха резултатите на близо 45 години усилия на нашите бащи и дядовци. Такъв тип режими не са създадени само в България, а и в Унгария и в Полша. Но Виктор Орбан е народен водач и използва авторитаризма, за да защитава интересите на Унгария, а не да ограбва собственото си население. В България не е така защото българската върхушка, включително ГЕРБ-ерската, не е нищо друго, освен колониална администрация, оставена да опосква територията срещу процент, който дава на своите геополитически господари, единственото нещо, което може да прави тя и да печели, е да дере по 10 кожи. Ние присъстваме на последния акт на драмата. Тази клиентелистка диктатура ще падне, защото ресурсът, който да разпределят, свърши. Те не могат да създадат диктатура, но затова в ГЕРБ няма капацитет. Кризата срещу режима започна когато 2 милиона българи се върнаха у нас заради коронавируса. Тогава гърнето започна да се изпразва, защото ресурс няма отвътре, вече няма и отвън. Кръст на ГЕРБ кой знае защо сложиха геополитическите фактори. Внезапният порив за свобода кой знае защо съвпадна с изявлението на Майк Помпео за руските газопроводи.

07.08.2020 01:27:30

Анонимен

Балевски заминавай!

06.08.2020 20:55:05

Анонимен

Цигaнето от Долни чифлик доста рушвети прибра досега.

06.08.2020 19:11:13

Анонимен

Симеонов май не схваща, че хората не искат те да довършват работата си както те я разбират, по начина по който те могат и с резултатите които само тях ги устройват. Не схваща и че от него( от тях) вече не зависи дали искат или не искат да си ходят. Заминават си. По един или друг начин. По кой начин да си заминат, това вече те си го избират, но после да не се сърдят.

06.08.2020 17:01:54

Анонимен

Мъдро решение.

06.08.2020 16:51:29

Анонимен

Правилно е да изчакаме редовните избори.

06.08.2020 15:46:11

Адвокат Хаджигенов

Носете яйца и домати пред Министерски съвет довечера. Ще правим омлет.

06.08.2020 15:33:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.