• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Първан Симеонов: Този парламент излъчва тотален хаос, промяната се дискредитира

Първан Симеонов: Този парламент излъчва тотален хаос, промяната се дискредитира

Не може да променяш Изборния кодекс от днес за след два часа, изтъква политологът

/КРОСС/ „В началото Великото народно събрание изглеждаше като днешния парламент. Много скоро обаче на хората интересът им прерасна в досада и усещането им за парламента се превърна в усещане за хаос. Точно това се случва в момента. Този парламент излъчва тотален хаос. Този коментар направи в предаването „Преди всички" Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан".

„Сумарният резултат от всичко това е, че много хора може да извърнат поглед от него. Това не съм много сигурен, че е добре за новите партии. Струва ми се, че, за добро или за зло, е по-добро за онова, което наричаме партии на статуквото."

„Единственото тъжно е, че много бързо интересът на хората към парламента преминава в раздразнение", допълни Симеонов. По думите му така промяната се дискредитира.

Историята по-често се повтаря като фарс, понякога и като трагедия, изтъкна Първан Симеонов, перифразирайки известната мисъл.

„Жалко за Антоанета Стефанова. Не знам защо се намесва в това, но вероятно го прави по съвест. Заслужава уважение всеки, който влиза в политиката, за да променя нещо", коментира още Първан Симеонов.

Крайно време е да спрем да променяме изборните правила конюнктурно в 12 без 5, заяви Първан Симеонов.

„Никакви изборни правила, приети по този начин, няма да увеличат легитимността на изборите. Това беше предизвестена трагедия. Не може да променяш Изборния кодекс от днес за след два часа. Това са абсурдни неща."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

#тозианаллизатор излъчва душевна чистота и умствено безсилие.

30.04.2021 15:00:24

Богомил Бонев

КОЛКО ПЪТИ СЛЕД МАДРИДСКИЯ МОШЕНИК ТРЯБВА ДА ВИ ИЗЛЪЖАТ, ЧЕ ДА ПОУМНЕЕТЕ. НЯМА ТАКЪВ ТЪП НАРОД Началото на прехода. Масово политици, които тогава бяха с бели хавлиени чорапи, плетени жилетки и неизкореним диалект, пишат мемоари и си пазаруват история. По-скоро я крадат фалшива. Това Циганина, това Пешо, даже Роско, който е спал по „паркинзите“. Забравих мръсните бради. А аз помня този преход като унищожени кинотеатри, превърнати в бинго зали. Пълни с бабички реститутки. И, минавайки отпред, чуваш приглушен секси глас да съобщава едни цифри. Съблазнява реститутите. Така дойде капитализЪма. Първите „предприемачи“ бяха описани преди това в „Опасен чар“. После дойдоха лепенките на всеки бизнес. И се появи Тиквата на небосклона. Като масажист на уши. Когато не ходи по магазините с лепенки да ги съветва с бухалка. И амбициозен слуга на мутрите. Които после изтреби. За да ни се подиграва сега. … На разсъмване все по-ясно става, че Слави играе с ДПС. Неговите марионетки няма как да го разберат. Защото не си дават сметка, че всичко се финансира от едно дебело момче. Само предложението за абсурдното гласуване на хората в Турция е достатъчно, за да се светнете. Да, в групата му има и свестни хора. Никой от тях не знае откъде идват парите. Идват от новия инженерен проект на задкулисието. Дубай, Южна Африка… Няма значение. Славчо е аватар на мутрите от прехода. И сега е в проект да ги съхрани. Ако има грам акъл това народно събрание, не трябва да приеме нито една скапана идея на ИТН. Защото най-токсични са те. Тези, които са слугували на мутрите. Ама не било вярно. Последното доказателство е напълно блюдолизкото интервю на Славчо с Бойко. Пълен позор. И тоя мушмул ще ми се прави на мъж. Съжалявам всички измамени. Колко пъти след мадридския мошеник трябва да ви излъжат, че да поумнеете… Няма такъв тъп народ.

29.04.2021 15:02:42

Анонимен

Хайде стига с тези трикове. Настроенията на народа да се пречупват през своята гледна точка. Защо не застанете до народа в неговото изнемогване.

29.04.2021 10:50:59

Анонимен

Обърнете внимание, че без изключение всички парламентарно представени партии, плюс някои невлезли заедно с мисирките и пуяците наместо да се борят и свалят ББ и ГЕРБ от власт, вкючително и като принудят Гешев да го арестува за всичките му престъпления, крякат срещу БСП и лично срещу Корнелия Нинова. Явно това е крайната цел на "промяната" - в РБ да няма нито една лява партия. Това всъщност е началото на поредната подмяна на вота на българските избиратели. И защо? Ами такива са заръките на нашите задгранични "началници" обединени с крупните грабители като Гергов, Домусчиев, Златев и прочее самозабравили се бивши кадри на БКП и на костовистите от СДС-то му или пък потомци на такива, защото не може да има партия у нас, която да има по-различно мнение от това на новите ни псевдопартньори да бъдем вкарани в конфликт с Русия или поне да намалеят количествено русофилите в РБ. А територията ни, която единствено е важна за тях, да се превърне в плацдарм срещу единствените заедно с Китай, които се противопоствят на новия фашизоиден световен ред, чието рязко начало положи изпуснатия от американската лаборатория в Ухан коронавирус. Чрез поредица от нови избори се цели само едно - БСП да се превърне или в извънпарламентарна партия, или с нищожно участие в политическия живот на България. Странно, че досега нито един т.нар.политолог, включително и приближен уж до левите идеи, не е изразил публично тези замисли срещу всичко прогресивно, което евентуално може да разчупи сегашното статукво у нас, единствено в инетерес на не повече от 10% от населението ни. Но при "демокрацията" както отдавна наричат капитализма е така - не е важна силата на идеите, които като обхванат масите се превръщат в материална сила, а чичко Паричко, алчността, лицемерието и подчиняването на хората в името на едно - печалбата в полза на мафиотско придобития капитал, както по света, така и у нас. И в този смисъл новият-стар български политически елит, начело вече с Тошко Йерусалимски,, Сл.Трифонов, Ат.Атанасов, М.Манолова, Хр.Иванов и т.н. е пример и потвърждение на това как може уж с чисти намерения да се ограбят средствата не само на българския народ, но и на европейските данъкоплатци. За това иде реч - милиарди евро, г-жи и г-да...С ликвидирането или минимизирането на БСП, ако шайките от цялата тази палитра партии, кой на статуквото, кой на протеста, осъществят своите намерения, отсега може да бъде предсказано само едно - кочината Му ще си остане завинаги такава с малко по-различни лица и скоро няма да има къде дори да се връщат над 2 милиона прокудени от хунтата и "демократичните промени" българи. В този смисъл е важно всеки мислещ от нас да се определи на чий бряг действително иска да бъде...Времето на празните и излъгъни надежди свърши.

28.04.2021 21:57:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.