• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Затварят 638 казина и игрални зали ако депутатите приемат промените в Закона за хазарта

Затварят 638 казина и игрални зали ако депутатите приемат промените в Закона за хазарта

/КРОСС/ Общо 638 казина и игрални зали трябва да затворят до 2025 г., ако промените, внесени от НФСБ на Валери Симеонов, в Закона за хазарта се приемат. Това стана ясно на пресконференция на партията в парламента.

Промените бяха внесени вчера в деловодството на парламента. Предвижда се казина и игрални зали да има само по границите, което включва и курортите по морето, както и в хотелите с пет звезди. Тези, които не влизат в тези критерии, трябва да бъдат затворени до 2025 г.

„Това е втората стъпка, която с моите колеги предприемаме към пандемията хазартна зависимост. Текстовете ограничават възможността за съществуването на такива зали за хазартни игри – в радиус до 20 км от граничните пунктове и в пет звездните хотели“, обясни Симеонов.

Става въпрос за 638 игрални зали, които ще бъдат закрити поетапно, когато им изтече лицензът.

Така до 2025 г. трябва да бъдат закрити всички, дори да не са им изтекли лицензите. По този текст догодина трябва да бъдат закрити 46 обекта, продължи той.

Дали очакваме реакция на бизнеса? Не бих определил този бранш като бизнес. Това са скромни инвестиции със сериозни постъпления, категоричен бе Симеонов. Обясни, че с промените дори тези обекти щели да се строят на места, където има повече чужденци и по-заможни хора, а учениците пък нямало да се изкушават да ходят в казиното близо до школото им.

Изключително хуманно подхождаме. Този път сме невероятно елегантни и внимателни. Гледаме да не ощетим никого. Не играем в полза на някой играч. Аз също нямам казина, отсече Симеонов.

 ГЕРБ също подготвяли проект за промени в Закона за хазарта, разкри Симеонов.

„Имам информация, че  той е свързан по-скоро с цялостното преустройство и премахването на Комисията по хазарта. Обсъждали сме и тези наши предложения. Надявам се да бъдем подкрепени, защото това е едно естествено продължение на битката, която започнахме с бизнеса на Васил Божков. Тогава успехът беше постигнат буквално за няколко седмици“, заяви още лидерът на НФСБ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Божков до прокуратурата: Предал съм над 60 млн. лева директно на Борисов и Горанов!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . За по-малко от три години съм предал директно на министър Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов над 60 млн. лева. по тяхно директно искане и разпореждане. Това е написал хазартният бос Васил Божков в своя сигнал до прокуратурата, твърди сайтът "Биволъ" като публикува основната част от текста. Сигналът, за който днес самият Божков обясни с нова схема в профила си във Фейсбук, е срещу премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов, и Менда Стоянова, в качеството й на зам.-председател на Народното събрание. Припомняме, че главния прокурор Иван Гешев потвърди, че е получил по имейл сигнал от Божков, който вече се проверявал. От текста става ясно, че Божков директно атакува премиера и финансовия министър с конкретна сума, която обявява, че е платил като "рекет" за последните три години и обвинения за "заплахи" и искане да превземат бизнеса му. Бизнесменът твърди още, че дружествата оперирали бизнеса с лотарийни билети и той като акционер в тях са били "подложени на системна злоупотреба с власт, изнудване и директни заплахи за промяна на нормативната уредба от страна на висшепоставени държавни служители и от членове на българското правителство". Божков заявява още, че се е стигнало до директна "заплаха" за прекратяване на дейността на тези фирми и е тя се осъществила, когато през януари 2020 г. е отказал да плаща повече на финансовия министър. Божков го определя като "категоричен отказ да продължавам да задоволявам нарастващите финансови претенции и амбиции за придобиване на мажоритарни дялове от моите дружества от страна на министъра на финансите."

05.06.2020 21:23:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.