• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Симидчиев: Здравната профилактика ще облекчи натоварването на системата

Симидчиев: Здравната профилактика ще облекчи натоварването на системата

/КРОСС/ Реформите в здравеопазването не винаги зависят от бюджета и не могат да започнат тепърва, те са един постоянен процес. В момента сме в условия без бюджет, защото служебното правителство не пожела да внесе такъв в миналия парламент. Ето защо се надявам да се сформира управляващо мнозинство, което да приеме бюджета за тази година. Това заяви в ефира на Nova News кандидатът за народен представител от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" доц. д-р Александър Симидчиев.

Той отбеляза, че по-важно от парите за здравеопазване е да има фокус върху превенцията и профилактиката.Там трябва да са насочени нашите усилия, а за това трябва целенасочена стратегия. Не е само въпрос на пари, трябва да имаме ясна концепция какво искаме да променим.

Разбира се, общопрактикуващите лекари ще имат основна роля, но трябва да ангажираме и образованието, защото това означава промяна на нагласите спрямо прекомерното хранене, тютюнопушенето, употребата на алкохол, наркотиците, коментира д-р Симидчиев. По думите му сред основните приоритети в предизборната програма на ПП-ДБ в сферата на здравеопазването, освен превенцията и профилактиката, са достъп до качествени грижи и решаване на кадровия проблем.

По отношение на последния казус Симидчиев посочи, че вдигането на възнагражденията на лекарите и медицинските специалисти е ключов компонент за задържането на кадрите в страната. На въпрос дали има възможност за общо управление с ГЕРБ-СДС кандидатът за депутат отговори, че на първо време трябва да се види какви ще са резултатите от изборите, но бе категоричен, че е крайно наложително в България най-накрая да има редовно управление.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.