• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

40% от хората с COVID-19 не проявяват никакви симптоми

40% от хората с COVID-19 не проявяват никакви симптоми

/КРОСС/ Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ приблизително 40% от хората, болни от COVID-19, не проявяват никакви симптоми. Шансът да предадат вируса на друг е 75% (или с 25% по-малко, отколкото се смяташе по-рано), пише Science Alert.

Новите цифри са базирани на информация от последния месец. В края на май бе съобщено, че процентът на асимптоматичните пациенти е 35%.

Според новата статистика Центърът за контрол и превенция изчислява, че 0.65% от хората, заразени с COVID-19, могат да умрат.Междувременно Андреа Крисанти, преподавател в Падуа и в Импириъл Колидж, заяви, че "въпреки тихото и широко разпространение, болестта може да бъде контролирана". В началото на юли Крисанти публикува изследване, проучващо населението на поставения под карантина италиански град Во. В случая COVID-19 бе поразил почти всички жители, а самото проучване установи подобна тенденция - 40 на сто от заразените не са проявили никакви симптоми

Анализ на резултатите показа, че в началото на карантината 2,6 на сто от населението на Во - 73-ма души, са дали положителен тест за новия коронавирус. След две седмици само 29 души са били с положителни проби. И в двата случая около 40 процента от положителните проби не са имали никакви симптоми. Но тъй като всички случаи с коронавирус са поставени под карантина, разпространението на болестта се забавя и е ефективно потиснато за няколко седмици, смятат учените..

"Подлагането на тестове на всички граждани, независимо дали имат симптоми или не, не позволява на заразата да излезе извън контрол", допълва Крисанти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.