• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Редица сигнали за проблеми с новия електронен портал

Редица сигнали за проблеми с новия електронен портал

/КРОСС/ След известно забавяне вече е готова електронната система за ваксинационните центрове у нас. Сериозен интерес има от страна на хората за записване за имунизация. До 23:00 ч. в четвъртък са се записали над 20 000 души, а до 7:00 ч. броят им вече е 25 000. Най-много са желаещите в София - 14 000.

Те са се регистрирали успешно и са получили потвърждение на имейл или чрез есемес, обясни изпълнителният директор на „Информационни системи" Ивайло Филипов. Тази система обхваща само ваксинационните центрове, а личните лекари са в различна система, подчерта Филипов.

БТВ получи много сигнали от зрители за проблем с регистрациите в системата. Най-честото оплакване е, че системата не разпознава имената им и дава грешка. Прост тест на системата показа, че часовете в близките дни в София са заети.

Грешката не се позиционира в браузъра. По простата причина, че има недоброжелатели, които чрез налучкване искат да открият данните на известни личности. Ние разчитаме, че като личната карта е пред вас данните ще бъдат попълнени коректно, каза Филипов.

Друг проблем може да се окаже, че партидните номера на препарата, който се поставя от лекарите, не може да бъдат отчетени в системата.

Личните лекари получават ваксините от РЗИ с протоколи с количествата и партидите. Същата информация трябва да бъде попълнена в техните системи, като партидният номер не трябва да се нанасят за всеки пациент. Ако някой е пропуснал да го направи, това ще бъде коригирано. Трябва да има съответствие между получените ваксини и нанесените в регистъра, обясни здравният заместник-министър Жени Начева. Целта на тази система е да планираме както нашето време, така и доставките на ваксините по местата. Така че всеки да може да се ваксинира в удобно за него време, поясни зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.