• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Георги Свиленски: Бойко Борисов е виновен за провала на тол системата

Георги Свиленски: Бойко Борисов е виновен за провала на тол системата

/КРОСС/ "В забъркания хаос, най-отговорно можем да заявим, че тол системата е провал. Няма какво да ни заблуждават, че обновявали системата при положение, че са имали 6 месеца до преди пускането и 6 месеца преди 28 август да я обновяват. Какво правиха досега от АПИ не е ясно, колко време ще продължи това обновяване или всеки път по три пъти ще спира да работи системата". Това каза Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ "БСП за България", на пресконференция в централата на БСП.

"Това, което предлагаме ние - за гражданите, които са принудени да плащат винетка за ходенето до работни места, до детски градини, до болнични заведения, предлагаме незабавно списъкът да бъде актуализиран, така че да обхване всички проблемни пътища и участъци, на които е наложена винетна система. Този списък на първото министерско заседание да бъде направен така, че повече български граждани да не протестират по пътищата на България за това, че са несправедливо таксувани", каза още Свиленски.

Според него е недопустимо през месец март да прехвърляш на общините отговорности за поддръжка, издръжка и ремонт на пътища, които предварително е заложено да ги поддържа държавата, при положение че те не са получили средства за това във вече приетите им бюджети.

Свиленски не е съгласен с директора на тол управлението, че водачите били виновни, че не можели да си попълват пътните карти и коментира: "Според директора на тол управлението водачите били виновни за това, че не можели да си попълват пътните карти. Единият директор казва, че пътната карта се попълвала за минута и половина по едната телевизия, по другата телевизия другият директор казва, че се попълвала за 4-5 минути. Министърката казва, че се попълва за 6-7 минути, а водачите - за 10 минути".

Той призова да бъде направено така, че всеки водач да може да си попълни пътната картата свободно и спокойно, а всеки един превозвач да може да си регистрира GPS тракерите, да си постави бордовите устройства и да може да работи спокойно бизнесът.

"За тази тежка ситуация има един отговорен в държавата - Бойко Борисов. Миналата седмица го извикахме за парламентарно изслушване по темата - от всички зададени въпоси, той не отговори на нито един. На нас ни е ясно, че той въобще не разбира за какво става въпрос. След като не разбира, поне тези под него, които уж разбират, да дадат решение. И понеже всички министерски постановления и решения носят неговия подпис, българските граждани трябва да знаят кой е виновен за хаоса с въвеждането, стартирането и проблемите с тол системата", категоричен е Георги Свиленски. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ами да

за всичко,което не е станало или ще стане си е виновен само Бойко. Обаче, българският избирател защо си го харесва, това е въпросът.

03.03.2020 14:38:52

Анонимен

Е ясно е що Деса ти е начукала рогата !

03.03.2020 10:35:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.