• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Зам.-министър Мундров: Географските информационни системи променят обществото

Зам.-министър Мундров: Географските информационни системи променят обществото

/КРОСС/ Географските информационни системи променят много бързо обществото и сме свидетели на това как през последните години те заемат все по-важна роля в архитектурата на електронното управление на администрациите на централно и местно ниво. Това заяви заместник-министърът на електронното управление Валентин Мундров по време на откриването на конференцията, посветена на Световния ГИС ден и ГИС технологиите под наслов „С географските информационни системи създаваме по-устойчив свят заедно".

„Денят на ГИС ни предоставя уникалната възможност да се замислим за забележителния напредък в технологиите и за мощната роля, която географските информационни системи играят в оформянето на нашето ежедневие. От градското планиране до опазването на околната среда, от реагирането при бедствия и аварии до общественото здраве - ГИС са се превърнали в незаменим инструмент в широк кръг от области и позволяват онлайн колаборации и комуникации между различни области", подчерта заместник-министърът.

Мундров припомни, че към момента в България сме свидетели на внедрявания на много иновативни ГИС системи, които включват прилагането на най-съвременните информационно-технологични тенденции в сферите на Интернет на нещата, изкуствения интелект, използването на спътниковата информация, мобилните приложения, големите данни и други.

Заместник-министърът на електронното управление призова участниците в конференцията към ангажираност и развитие при изследването на възможностите, за да бъдат разширени границите на постижимото и да бъде създадено едно по-добро и по-устойчиво бъдеще за идните поколения.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.