• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Руското външно министерство: Москва е готова да разшири контрола върху стратегическите системи

Руското външно министерство: Москва е готова да разшири контрола върху стратегическите системи

/КРОСС/ Москва е готова да обмисли възможността за разширяване на механизмите за контрол върху стратегическите системи, но строго въз основа на реципрочност със САЩ едностранните отстъпки в рамките на диалога са невъзможни, каза  Владимир Ермаков, директор на Департамента за неразпространение и контрол на въоръженията на руското Външно министерство, в интервю за РИА Новости..

"Що се отнася до нашите усъвършенствани системи, тези, които попадат в договорения обхват на нейното покритие, ще бъдат отчитани съгласно сегашния  Договор за стратегически настъпателни оръжия (ДСНО). Това са междуконтинентални балистични ракети, балистични ракети, изстрелвани от подводници и тежки бомбардировачи, към други системи изискванията не се прилагат", каза Ермаков, отговаряйки на въпрос дали Русия ще включи усъвършенствани системи в сегашния договор ДСНО или този въпрос вече трябва да се разглежда само в контекста на бъдещото „уравнение за сигурност“.

„В дългосрочен план руските експерти са готови да обмислят възможността за разширяване на принципите и механизмите на контрол върху системи от интерес и за двете страни, способни да решават стратегически задачи. Но стриктно и изключително на основата на реципрочност. Едностранни стъпки към желанията и исканията на Съединените щати са невъзможни“, каза Ермаков.

В продължение на срещата между президентите на Руската федерация и Съединените щати през лятото на 2021 г. в Женева се проведоха два кръга от междуведомствени консултации между Руската федерация и САЩ относно стратегическата стабилност. След последната среща, която се проведе в края на септември, беше постигнат напредък по няколко въпроса, включително създаването на две работни групи – „за принципите и целите на бъдещето на контрола на въоръженията“ и „за способностите и действията, които могат да имат стратегически ефект."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.