• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Skoda превключва на ток

Skoda превключва на ток

/КРОСС/ Skoda бързо извървя пътя от бюджетна алтернатива на Volkswagen до престижна дизайнерска марка. Пандемията и кризата с доставки на компоненти за сглобяване на нови коли доведе до спад в растящите като лавина продажби на чешкия производител, съобщи "Труд бг". Според експерти Skoda страда от факта, че дефицитните части като полупроводници в рамките на концерна Volkswagen се пренасочват с предимство към Porsche, Audi и VW, което води до намалено производство и по-дълги срокове на доставка.

Въпреки затрудненията Skoda продължава стратегията за електрификация, което се затвърждава от увеличените с 20% продажби през миналата година на електрическия модел Enyaq. През следващите три години марката планира да пусне още три нови електрически автомобила. С най-голям ентусиазъм се очаква новият флагман на Skoda, който ще е базиран на концептуалния модел Vision 7S. Той използва платформата на концерна Volkswagen за електромобили, което означава пробег до 600 км с батерия с капацитет 89 киловатчаса и задвижване на задните или на четирите колела. Мощността се очаква да варира между 204 и 360 к.с. За разлика от сегашните модели, бъдещият кросоувър може да се зарежда на бързи станции с мощност до 200 киловата.

Големи надежди се възлагат и на по-малкия „брат" на сегашния Enyaq, който ще носи името Elrog. Той ще споделя техническа платформа с тази на Enyaq и също ще предлага задно или двойно предаване и мощност от 150 до 299 к.с. Ще бъде лансиран и още по-компактен електромобил с предно предаване и бюджетна цена. В края на тази година се очаква да бъдат показани новите модели Kodiaq с хибридно задвижване и Superb. Вероятно те ще бъдат последните автомобили на Skoda с вътрешно горене.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.