• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Бесарабските българи в подкрепа на директорката на Болградската гимназия „Георги С. Раковски“

Бесарабските българи в подкрепа на директорката на Болградската гимназия „Георги С. Раковски“

/КРОСС/ Дружество за връзки с бесарабските и таврийските българи „Родолюбец" се присъединява към широката обществена подкрепа за Снежана Скорич, директор на Болградската гимназия „Георги С. Раковски" - първата българска гимназия от Възраждането.

Снежана ръководи учебното заведение вече близо десетилетие. Работата й бихме характеризирали с определения като мъдрост, умереност, професионализъм, интелигентност, отвореност към нови идеи и всестранно сътрудничество, уважение към традицията, постоянство, огромен труд, мекота и сърдечност в общуването с всеки отделен човек, конструктивен диалог с организации и институции.

Всеобщата подкрепа за госпожа Скорич не е случайна. Тя е спечелила искрено уважение с дейността си начело на това необикновено учебно заведение, което има толкова важна роля за историята и културата на България - първата българска възрожденска гимназия, която помни личности като Георги Раковски, Димитър Мутев, Александър Теодоров Балан и много други. Гимназията е като семейна общност за учениците, които учат в нея - но и училище с високи критерии, ясно установени правила, широки възможности за творчество и многостранна изява. В същото време тя е стожер на българщината, гостоприемен дом за всеки посетител, решил да се докосне до нейната богата история; институция, която възприема и развива нови идеи и инициативи. Гимназията поддържа постоянни плодотворни връзки с България - с институции, организации, отделни личности. Същевременно учебното заведение заема достойно място в системата на образованието в Украйна, а екипът се справя блестящо с ежедневните задачи, предизвикателства и трудности.

Многобройни са осъществените изяви - участия в конкурси, чествания и изложби, традиционният бал на гимназията; поддържат се музеят, етнографската стая, библиотеката и кабинетите, издава се училищен вестник на български език; насърчава се изследователската работа. Гимназията пое грижата за паметта на Димитър Мутев и Елена Мутева; подкрепи създаване на театър в Болград. Уважавани са пенсионираните учители, командированите преподаватели, живеещи далеч от дома си.

Учебната работа, управлението на екипа, квалификацията на учителите, инициативите, контактите и сътрудничествата - всяка страна от богатия и натоварен живот на училището е координирана, доведена до завършеност от директорката Снежана Скорич. Трудолюбива и всеотдайна, взискателна и сърдечна, притежаваща и опит, и ентусиазъм, госпожа Скорич е човекът на своето място, който върши професионално и със сърце своята работа. За да бъде Гимназията - святото учебно заведение - в добри ръце, за да има добро бъдеще, настояваме - нека директорката Снежана Скорич да има възможността да продължи своето дело.

Към казаното ще добавим, че през 2018 г. дружество „Родолюбец", оценявайки приноса й, подкрепи номинацията на Снежана Скорич като носител на наградата на ДАБЧ „Българка на годината".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.