• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ангел Славчев: За шистовия газ няма разлика дали ще се проучва или ще се добива

Ангел Славчев: За шистовия газ няма разлика дали ще се проучва или ще се добива

/КРОСС/ Ангел Славчев, кандидат за народен представител от „Възраждане", посети най-малката община в София област. Той се срещна с жителите на с. Антон, с тях обсъди проблемите им, които от години търсят своите решения.Ангел Славчев е познат в гражданските среди с каузите, които защитава. Той беше сред основните организатори на протестите срещу добива за шистов газ.

„Като кандидат за народен представител аз ще бъда гласът на гражданите в 48-то Народно събрание. Управляващите през последните 32 години залагат на пропагандата, че гражданските проблеми и политическите решения са две различни понятия. Така управляващите на практика блокират най-активния граждански ресурс и прекъсват връзката между него и решенията на проблемите, които поставя. Като човек от гражданския сектор много пъти съм се сблъсквал с проблеми, за които се боря с години и за които се оказва, че няма решение, защото няма кой да поеме политическата отговорност.

Заради това съм кандидат за народен представител, за да мога да внеса гражданските проблеми в Народното събрание, да направя връзка между гражданската активност и политическите решения. Само така активните хора в страната ни ще могат да участват в разрешаването на проблема, а не само с изваждането му на светло. Така никога повече граждански активен човек няма да се изправя пред огорчението и отчаянието, че обществен проблем няма решение." каза Ангел Славчев.

Ангел Славчев е един от хората, които преди 9 години успяха да спрат проучванията за добив на шистов газ по метода на хидравлично разбиване, защото няма разлика дали ще проучваш или ще добиваш - методът е един и същ. А в златна Добруджа, където е нашата житница и живеят 1 млн. души, има воден хоризонт, тоест най-големият сладководен басейн на Балканите. В България няма нито един специалист, който да може да контролира компанията и да проверява дали прави всичко без риск за околната среда.

„Отново се заговори за добив на шистов газ и аз отново ще се боря това да не се случва, но този път като част Възраждане", защото това е единствената независима политическа организация, която може да промени държавата ни. Ето защо е важно в следващия парламент да имаме мнозинство, за да може проблемите на българските граждани да намират своите решения", каза още Ангел Славчев.

Ангел Славчев е кандидат за народен представител от листата на „Възраждане" за 23-ти МИР София и 26-ти МИР София област.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!
Възраждане за България!
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

МАФИЯТА си има ДЪРЖАВА

17.09.2022 23:25:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.