• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Стратегическия форум в Блед, Словения

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Стратегическия форум в Блед, Словения

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов ще участва днес, 31 август, в Стратегическия форум в гр. Блед, Словения.

За 15-а година събитието събира държавни и правителствени ръководители, външни министри и представителите на международни организации, които ще обсъдят засилването на регионалното сътрудничество и възможностите за преодоляване на последствията след пандемията. Тази година форумът е под надслов „Предизвикателства и възможности пред света след COVID-19; Съседи-региони-глобален свят – партньори или съперници?“.

В рамките на събитието в словенския град премиерът Бойко Борисов ще участва в дискусията „Европа след Брекзит и COVID-19“, на която ще бъдат дискутирани актуални теми от европейския дневен ред, както и предизвикателствата пред държавите в региона и начините за бързо икономическо и социално възстановяване след пандемията.

От своето създаване през 2005 г. Стратегическият форум в Блед се превърна във важна платформа за дискусии в региона на Югоизточна Европа.

Сред участниците в 15-ото издание на форума в Словения ще бъдат министър-председателите на Чехия, Полша, Унгария, Хърватия, Италия, президентът на Сърбия, управителният директор на МВФ Кристалина Георгиева, президентът на МОК Томас Бах.

В рамките на събитието ще участват и върховният представител по външната политика и политиката за сигурност на ЕС Жозеп Борел, заместник помощник държавния секретар на САЩ Матю Бойс, специалният представител на ЕС за диалога БелградПрищина Мирослав Лайчак. Домакини на форума са министъра на външните работи на Словения Анже Логар и президента на Словения Борут Пахор.

Тази година форумът в Словения е организиран под формата на смесена проява, съчетаваща присъствена част на високо равнище и участие чрез видеоконферентна връзка.  

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.