• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Над 50 са новите случаи на коронавирус през последното денонощие

Над 50 са новите случаи на коронавирус през последното денонощие

/КРОСС/ Над 50 са новите случаи на коронавирус в България, регистрирани през последното денонощие. Общият брой на заразените от началото на епидемията вече 1399, по данни на Националния оперативен щаб.

Само от сутринта са доказани 12 нови случая на заболяването, като 3 са в област София и 9 в област Видин. Лабораториите продължават да работят.

Мутафчийски: Втори пик на коронавируса в България

Общо 287 са болните с новия коронавирус, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. А 39 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина - към 28 април: 697 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 702 на жени.

Мутафчийски: Дай Боже да се намери бързо ваксина или лекарство

Към 28 април, 17.00 часа, регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград - 42; Бургас - 47; Варна - 26; Велико Търново - 22; Видин - 82; Враца - 3; Габрово - 5; Добрич - 13; Кърджали - 13; Кюстендил - 63; Ловеч - 2; Монтана - 18; Пазарджик - 26; Перник - 11; Плевен - 125; Пловдив - 50; Русе - 12; Силистра - 5; Сливен - 42; Смолян - 33; София - 694; Стара Загора - 36; Хасково - 16; Шумен - 4, Ямбол - 9.

Медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция са 150.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 58.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Проф. Даниел Вълчев

Кризата в момента е достатъчно сериозна и дълбока, за да е единствено в ръцете на правителството. Има въпроси, на които обществото не получава еднозначни отговори. Един от тях е - кой взима решенията? За да решиш която и да е криза, трябва да знаеш какво стои срещу теб. По шамански изказвания разбираме, че има опасен и смъртоносен враг. Аз не го разбирам. Не съм в трети клас. Ние правим заключения, които нямат никаква статистическа стойност. Какво значи, че има 50 нови случая? Те са били открити, след като са отишли в болница и са били тествани. Това не ни дава данни. Хубаво е, че се ограничава нещо. Но е хубаво и да ни се каже в името на какво се прави това. Ако е вярно, че рано или късно всички ще преболедуваме, какво се случва по-точно в момента? Любопитно е какъв точно е капацитетът на здравната ни система? Поводът е политиката, която се води още от началото на епидемията у нас. Силите са съсредоточени именно върху това да не се счупи родното здравеопазване. Главата на НОЩ обяви, че ставало страшно, защото имало еди колко си хора в интензивни отделения. Има 30 000 лекари, 346 болници и от там нататък - 53 000 легла у нас. 40 човека в интензивни отделения вече били проблем. При 80 ставало страшно. Това е един автобус, да не дава Господ. Ако се сблъскат два автобуса, не можем да ги поемем ли? Ще се предадем на 50-тия ранен, ако избухне война ли? Нека си кажем - капацитетът е нисък, но защо тогава даваме тези пари за здравеопазване.Няма ясни мерки, а освен всичко има и объркване.Да се заемем с прословутите паркове. На 20 март здравният министър Кирил Ананиев издаде заповедта - тогава дневно случаите на заразени са били 10-15 на ден. Отменяме я, когато са между 40 и 90 на ден. Нека някой ми обясни - защо е било въведено тогава. Излиза, че причините за това далеч не са медицински. И още едно питане: Колко неотложно му беше на Борисов да се снима с багер на магистралата? *Проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на СУ, бивш министър

29.04.2020 02:48:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.