• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

СЗО: Няма съобщения за смъртни случаи от варианта Омикрон

СЗО: Няма съобщения за смъртни случаи от варианта Омикрон

/КРОСС/ Световната здравна организация обяви, че не е получила съобщения за смъртни случаи, свързани с новия щам на COVID-19 - Oмикрон, предаде АФП.

СЗО съобщи, че събира доказателства за будещия опасения вариант, докато държавите по света се борят да спрат разпространението му.

Но въпреки нарастващия брой държави, които регистрират инфекции с новия вариант, в здравната агенция на ООН все още не са постъпили съобщения за смъртни случаи. „Все още не съм виждал съобщения за смъртни случаи, свързани с Омикрон", заяви говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер пред репортери в Женева, пише БГНЕС.

„Колкото повече държави продължават да тестват хората и да разглеждат конкретно варианта „Омикрон", толкова повече случаи ще открием, повече информация и, надяваме се, че няма да има, но е възможно да има и смъртни случаи.", коментира той.

Докато Омикрон разтърси света, Линдмайер също така призова хората да внимават за варианта Делта. „Омикрон може да е във възход и да стигнем до момент, в който той да се превърне в доминиращ вариант, но към този момент доминиращият вариант си остава Делта", подчерта той.

„Ограниченията, които бяха въведени в много страни само преди две седмици - отново затваряне на икономическите обекти, блокиране на някои райони, затваряне на коледните пазари в някои части на Европа - това беше направено преди появата на Oмикрон заради увеличаването на случаите на Делта. Нека не изпускаме това от поглед.", призова Линдмайер.

Говорителят призова хората да използват доказани мерки, за да се предпазят от Делта и от Омикрон

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.