• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

40 нови с COVID-19, бебе на 2 месеца е заразено в Бургас

40 нови с COVID-19, бебе на 2 месеца е заразено в Бургас

/КРОСС/ 40 са новозаразените с коронавирус за последните 24 часа. От тях 16 са настанени в болница. Случаите стават общо 865.  Това каза ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. проф. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг. Увеличението в сравнение с вчерашния ден е с 4,8 процента. Активните случаи са 671.

От новозаразените 15 случая се в София - В "Пирогов" - 2, ВМА - 2, "Света Анна" - един. Амбулаторни са 10.


Във Видин са 9,  в Стара Загора - пет, Бургас - 4, Хасково - 3, в Благоевград, Габрово, Русе и Сливен - по един. Има две нови деца - бебе на два месеца в Бургас и дете на 9 години от Паничерево в старозагорската университетска болница.
Медицинският персонал са 69 или 8% от всички заразени. Новите случаи са 9, от които 3 са от Видин. 
"Там е проблемно, защото се наложи да се затвори неврологичното отделение поради вече липса на персонал. Неврологичните случаи се насочват към Лом".
Останалите отделения на болницата работят, коментира генералът:
"Дали ще се наложи пренасочване на медици -  това е много хубав въпрос при липсата на медици".
Останалите новозаразени медици са в  Хасково (3), ВМА (1) "Пирогов" (1) и Бургас (1). Търсят се контактните лица на медиците в Хасково, за да се ограничи заразата.
Излекувани със 153-ма души - 17,7% от заразените. 12 са нови - в "Пирогов" - двама, в Смолян - 8, Велико Търново - един, Добрич - един. Общо 96 мъже и 57 жени. Средната възраст е 48 години. Излекуваните деца са 8. Починали са 41.  Средната им възраст е 64 години. 

В Паничерево общо установените случаи са 13.

Общо 244 са случаите които са настанени в болница, 34 - в интензивни.

София вече не надхвърли 500 души. 510 са заразените в София.

В болниците се приемат и осигурени, и неосигурени граждани, категоричен е Мутафчийски. Не само в Банско, а цяла България, включително Южното и Северно Черноморие  са препълнени със софиянци "и точно това наложи затварянето на София".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Властта закрива болници дори при КОВИД 19

Болницата в Белоградчик я закриха,защото не може да съществува без лекари.В болницата в Айтос, в която има няколко болни с коронавирус, напуснаха три възрастни медицински сестри като загубата е непоправима.В болницата в Сопот заради извънредното положение са получили нареждане да изпишат всички болни. Лекари и сестри са в платен отпуск до края на април. Само месец затваряне е достатъчен да фалира и персоналът да се разбяга. Сигурно някой изгодно ще купи сградата. ако са затворени и не работят.В болницата в Гоце Делчев напуснаха четирима лекари. Това са само няколко случки от последните дни. За лекари и сестри, които напускат в София, Пловдив и др. няма да стигне място да се изреди къде, какво.В близкия на Белоградчик град Кула и недалечния Оряхово болниците бяха закрити по финансови причини още преди епидемията. Според Евростат, България е страната в ЕС, в която пациенът плаща най-много от собствения си джоб за здравните услуги – 44% (средно за ЕС е 15%) и въпреки това се закриват болници.Според последната заповед на Ананиев се вижда, че ще плащат само там, където има болни от Ковид 19. И то определен брой болни. Излиза, че само за пред хората даваме по 1000 лева. И в резултат болници отказват да приемат пациенти, а лекари и сестри напускат.Всъщност държавата се разпада. Инфраструктурата из страната си отива, докато строят магистрали.Я Борисов да започне да плаща на пожарните на загасен пожар, както плаща на болниците, да види как ще пламне България…

18.04.2020 15:48:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.