• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Кога е добре да се тегли кредит – няколко ситуации, които превръщат заема в изгодна оферта

Кога е добре да се тегли кредит – няколко ситуации, които превръщат заема в изгодна оферта

/КРОСС/ Съществуват ситуации, когато кредитът се превръща от неизбежно зло във едно много добре финансово обосновано действие. Например, ако се занимавате с кетъринг, но оборудването ви е старо и нямате пари за ново. Ако няма кой да ви помогне със средства, ще трябва да закупите оборудването на кредит. В този случай вземате пари от банката за нещо, което ще увеличи доходите ви.

Ако спестяванията растат твърде бавно

Кредитите са само инструмент. Как ще го използвате зависи единствено от вас. Ако ви е трудно да спестявате, може да заложите на покупки чрез теглене на кредити. Оказва се, че когато изплащат кредит хората стават по-разумни по отношение на харчовете си. Дори често пъти се оказва че успяват да спестят от текущите разходи, защото подхождат към погасяването на заемите си отговорно и се стремят да си оставят малко повече пари „за всеки случай".

Ако искате да надстроите кредитната си история за по-сериозна покупка

Най-вероятно всеки е наясно, че банките са много внимателни и щателни в проучванията си, когато работят с нови клиенти. Ако досега не сте теглили кредити и отидете в някоя от банките, вероятно няма да ви дадат голяма сума. Това не важи обаче в случаите, когато веднъж вече сте били клиент на същата банка и сте изплатили успешно кредита си. В такъв случай, излиза, че ако се каните да правите някоя много сериозна покупка и се нуждаете от повече средства, най-напред трябва да „подгреете" нещата, теглейки по-скромна сума. След като я погасите, вече ще бъде възможно да получите и по-големи кредити, защото банката ще е спокойна, че сте лоялен кредитополучател.


Ако искате бързо да се преместите в нов апартамент

Ако не живеете в собствено жилище и плащате висок наем, обмислянето на идеята да изтеглите кредит за жилище е едно добро начало към по-добър живот. В този случай, вместо за наем, парите ви ще отиват за изплащане на собствен недвижим имот.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.