• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Прокуратурата разследва смъртта на момчето, починало след токов удар в София

Прокуратурата разследва смъртта на момчето, починало след токов удар в София

/КРОСС/ Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност. Деянието е квалифицирано по чл. 123, ал. 1 от НК.

Към настоящия момент е установено, че малко след 12 ч. на 14.02.2021 г. на телефон за спешни повиквания 112 е бил подаден сигнал за възникнал инцидент на бул. „Иван Гешов", непосредствено пред УМБАЛ „Св. Иван Рилски". В болнично заведение е било откарано 16-годишно момче, което е починало в противошокова зала на Военномедицинската академия.

Първоначално на мястото на инцидента са пристигнали органите на МВР, които, с цел събиране на доказателства по случая, са запазили местопроизшествието. Следовател към Следствен отдел при Софийска градска прокуратура е предприел незабавни действия по разследването.

Установено е, че момчето е пострадало непосредствено до уличната шахта на бул. „Иван Гешов" №15. На мястото на инцидента е открит усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност.

Днес, 15.02.2021 г., е извършена аутопсия на трупа, като предварителното заключение на медицинските лица сочи, че смъртта е настъпила вследствие остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност. Констатирани са охлузвания по пръстите на двете ръце и лявото коляно, както и кожни промени по долните крайници с вид на термично въздействие.

Предстои назначаването на съдебномедицинска и техническа експертизи.

Разследването по случая е в начален етап. Предстои изискване на множество документи от различни институции, които имат отношение по случая - Столична община, Община „Триадица", ЧЕЗ, ръководството на УМБАЛ „Св. Иван Рилски", търговец, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието, разпити и други действия по разследването.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/

16.02.2021 09:57:31

Долу БКП+БЗНС+ДС

Отново "След дъжд - качулка"! Както следствие на некачествено проектиране, некачествени юридически договори, некачествен ремонт, некачествена поддръжка, некачествен контрол, професионална некомпетентност с множество купени дипломи, небрежност, безхаберие, партийно-олигархично-мафиотска зависимост, мързел, ... при УБИТИТЕ: край Своге; при взривовете във воените заводи; при "само-взривилите" се ЖП-цистерни; от срутилата се сграда на ул. Алабин в София; убитите и/или увередени в болниците; .... ; разсипаното здраве и живот от прокуторските, НАП, ЧСИ и бюрократични бухалки; .... И всичко това при гарантирани свръх-високи заплати и допълнително материлно стимулиране (въпреки натворените гафовете и поразии и карантинни ваканции) и множество привилегии и облаги, лична безнаказаност и безотговорност (поемана по закон от държавата и общините), че дори и несменяемост, ...... Егати "доразвития БКП+БЗНС-мутро-ДС-милиционерски наци-цигaньop-българщинизъм" на БКП-БОКо, ПКП караЦура, каскета-Гешефт, БЗНС-Санде-радикал-криминало, патриотарстващия влaшки албиносен мaнгo ДС-Ванче караПрас, .....

15.02.2021 17:33:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.