• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Стойте си по домовете, призова премиерът на Русия

Стойте си по домовете, призова премиерът на Русия

/КРОСС/ Премиерът на Русия Михаил Мишустин призова руснаците да останат по домовете си и да се въздържат от пътуване в опит да се спре разпространението на коронавируса, информира Интерфакс.

Мишустин поясни да се пътува само при неотложни случаи. Той добави, че са необходими твърди мерки и че наложените в Москва ограничения трябва да обхванат и други региони на страната.

Руските власти наредиха да се затворят хотелите и курортите от 28 март до 1 юни, след като в страната са потвърдени повече от 1000 случая на заболели с коронавируса, а четирима души са починали. 

Преди няколко дни руският лидер Владимир Путин обяви следващата седмица за неработна. Москва от този уикенд до 5 април затваря всички кафенета, ресторанти и магазин с изключение на хранителните и аптеките.

Вчера Путин изрази надежда да победят вируса за два-три месеца, ако бързо бъдат наложени по-твърди мерки. Днес той се подписа под законодателство, което позволява на правителството да се намеси за регулиране цените на някои стоки и лекарства.

Русия регистрира нови 196 случая на коронавирус, което е рекорд за един ден в страната, с които общо се увеличават до 1036. Още един човек е починал през последните 24 часа и с него общо са четирима починали.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 465 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 21 000. Регистрирани са случаи в 199 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 530 000 случая и над 24 000 починали в 176 държави, възстановили са се около 122 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.