• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Все повече новозаразени с COVID-19 в Гърция

Все повече новозаразени с COVID-19 в Гърция

/КРОСС/ Гръцките здравни власти съобщиха за 2854 нови случая на коронавирусна инфекция и седем смъртни случая, съобщава в. "Катимерини".

Седем от новите случаи са потвърдени при туристи, които са били тествани на граничните пунктове на страната, отбелязва Националната организация за обществено здраве.

От началото на пандемията в страната са потвърдени 471 894 случая на коронавирусна инфекция, а 12 882 души са починали. В момента 139 пациенти са интубирани в интензивни отделения.

Ваксинацията срещу COVID-19 може да бъде направена задължителна в Гърция, според премиера Кириакос Мицотакис, който заяви, че това не е неконституционно, както твърдят хората, противопоставящи се на мярката, предаде ДПА.

"Държавата има право да изисква от всички граждани да изпълняват задълженията си от социална и национална солидарност", заяви той, като добави, че това е посочено в член 25 на гръцката конституция и следователно задължителната ваксинация е в съответствие с конституцията.

В Атина и други градове в страната се проведоха демонстрации на активисти срещу ваксинацията през последните дни. Те твърдят, че задължителната ваксинация противоречи на конституцията. При някои от демонстрациите избухнаха безредици и полицията използва сълзотворен газ и водни струи, за да разпръсне тълпата.

Консервативното правителство наложи със закон правилото, че само ваксинирани хора могат да бъдат допускани в закритите пространства на ресторантите и културните институции.

Освен това служителите в здравния сектор трябва да бъдат ваксинирани, иначе може да бъдат отстранени от работа и няма да получават заплати, докато не бъдат имунизирани.
В частния сектор работодателите имат право да изискват от служителите да бъдат ваксинирани, а ако откажат, може да бъдат уволнени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.