• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Безжични слушалки Huawei Lipstick

Безжични слушалки Huawei Lipstick

/КРОСС/ По време на европейската премиера на Huawei nova 9, компанията представи и един доста интересен продукт. Става дума за безжичните слушалки Huawei Lipstick, които предлагат уникална визия на кутията за зареждане. На практика тя e почти идентична с опаковката на червило, а слушалките са в червен цвят. По този начин те се превръщат в стилен моден аксесоар.

Самите слушалки се отличават с компактна визия и са леки, като всяка от тях тежи по 4.1 гр. Има и звук с висока резолюция и дизайн за оптимално пасване в ушната мида от тип Open-Fit, без силиконов накрайник. В основата им са 14.3 мм динамични говорители и е налична технология за шумопотискане, включително адаптивна функционалност.

Дизайн

Както вече стана дума, налична е кутия с уникален дизайн, наподобяващ опаковка за червило, изработен от висококачествена неръждаема стомана с гланцово покритие. FreeBuds Lipstick са с дизайн създаден от първия естетически изследователски център на компанията в Париж. Резултатът е премиум продукт с елегантна визия.

В процеса на изработка на кутията е използвана температура до 1300 градуса по Целзий, като се постига ефект против корозия чрез Physical Vapor Deposition (PVD). Тя се затваря с магнитен механизъм, който е доста ефективен.

Самите слушалки са леки, в ярък червен цвят и с полирана повърхност. Стеблата са издължени, а тъй като те са с open-fit дизайн, липсват силиконови накрайници, които влизат в ушния канал, като остават в мидата. По този начин се постига по-голямо удобство при продължително носене за сметка на по-голяма пасивна изолация на звука.

Кутийката за зареждане е с тегло 84.5 гр. и компактни размери. Зареждането става чрез USB Type-C порт.

Бързо свързване

За да свържете слушалките с телефона си отворете кутията и/или натиснете и задръжте страничния бутон, в зависимост от устройството. След това те се появяват в списъка с Bluetooth устройства и просто кликнете върху тях. При последващо отваряне на кейса, те автоматично се свързват към телефона. Сред индикаторите на смартфона си ще видите и такъв за нивото на заряда на батериите, както на слушалките, така и на кутията за устройствата с последните версии на EMUI.

Налично е и отделно приложение за Android и iOS (с различни възможности) – Huawei AI Life, през което можете да следите нивото на заряда, да активирате шумопотискането, да обновявате софтуера и да променяте функционалността при използване на управлението чрез докосване на слушалките. Най-новата версия на приложението за Android можете да изтеглите от магазина AppGallery.

Качество на звука

FreeBuds Lipstick разчитат на Liquid Crystal Polymer (LCP) композитна мембрана, която поддържа честотен диапазон до 40kHz. По този начин те пресъздават висококачествен звук в различните честоти, включително и ниските тонове. Налични са 14.3-милиметрови говорители в комбинация с отделна звукова камера. Можете да се насладите на любимите си филми, музика от различни типове и гейминг. Това включва всичко от класически, рок, поп и хип хоп парчета и т.н.

Слушалките се представят прилично и при разговори, а от отсрещната страна не съобщават за проблеми, с изключение при наличието на вятър или много силни странични звуци. Моделът използва Bluetooth 5.2 за свързване, което е предпоставка за стабилна връзка, а и обхватът е на ниво. Ако използвате съвместимо устройство на Huawei се постига и по-ниска латентност.

Функционалност и батерия

Една от полезните функционалности на слушалките е тази за активно шумопотискане, която се активира чрез докосване и задържане на стеблото. С нея се ограничава страничния шум, което позволява да се насладите на музиката или да разчитате на по-чист и ясен разговор. Тъй като е използван отворен дизайн, не се постига максимален ефект на изолиране, но въпреки това нивата са добри.

Използвана е технологията Adaptive Ear Matching (AEM). С нея автоматично се разпознава формата на ушния канал на потребителя и позицията на носене на слушалките. На база на това се прилагат оптималните настройки на еквалайзера и шумопотискането.

Сред възможните функции за сензорно управление са приемане, прекратяване и отхвърляне на обаждания, пускане на гласовия асистент, регулиране силата на звука, превключване на режима за шумопотискане и др. Това става чрез двойно докосване, плъзгане или задържане. Програмирането на тези опции става в приложението AI Life, което е налично за Android и iOS (с разлика в някои опции).

Полезна функционалност е възможността за едновременното свързване на две устройства едновременно. Така например ако на едното гледате филм, а на другото получите входящо обаждане, плейбекът паузира докато приключите разговора и след това се възобновява. Могат да се свързват устройства като смартфон, таблет, PC, смарт часовник или смарт дисплей, както и всяко друго съвместимо смарт устройство, работещо под Android, iOS или Windows.

При сваляне дори на едната слушалка, плейбекът се спира, а като поставите отново се възобновява. Това е възможно благодарение на допълнителен сензор, който отчита дали слушалките са в ухото.

FreeBuds Lipstick се зареждат през кутията, в която е вградена батерия, а тя от своя страна се зарежда с кабел през USB Type-C порт. При включен режим на шумопотискане слушалките могат самостоятелно да възпроизвеждат музика в продължение на 2.5 часа или 14 часа с батерията в кутията. При изключено шумопотискане слушалките предлагат 4 часа непрекъснато възпроизвеждане на музика. Заедно с кутийката за зареждане, те са в състояние да осигурят до 22 часа възпроизвеждане на музика.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.