• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Кирил Петков: Реалистичен срок за влизане в „Шенген“ е декември

Кирил Петков: Реалистичен срок за влизане в „Шенген“ е декември

/КРОСС/ За съжаление отново първо чужди служби трябваше да открият, че имаме поредния шпионин в България. И след това нашите служби реактивно направиха това, което направиха. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната" Кирил Петков в предаването „Събуди се „по Нова телевизия в коментар на експулсирането на трима служители на Руската църква в София.

Според него пропуск на ДАНС е, че архимандрит Васиан и другите двама служители на руската църква, са експулсирани едва сега, а не по-рано.

„Ако днес вече знаем, че той е бил шпионин на руските служби, той е бил шпионин на руските служби от 5 години. Всъщност това е нещото, за което говорим през цялото време - че докато не заработят българските служби по истински начин, по проактивен начин, реално националната сигурност е под риск. Не може една Северна Македония да има по-добра информация за руските шпиони в България, отколкото нашите служби", подчерта той припомняйки, че РСМ обяви архимандрита за руски шпионин.

Той посочи и случая с обявените за руски агенти българи във Великобритания. „Просто си личи, че нашите служби винаги работят в следствие на нечие друго откритие за хора, които са в България или са българи. Това не е нормално, това е пропуск. Радвам се, че сега са установили и са направили правилните действия, но това не може да бъде след 5 години -  един шпионин на чужда държава да оперира под прикритие и чак сега да бъде осъзнато. Лошото е, че България пак почва да излиза като средище на руски шпиони, което означава само едно - българските служби не са достатъчно проактивни по тази тема."

Реформа в службите е належаща, категоричен бе той. „Искаме да направим така, че тези служби да имат отчетност, ясно поставени цели, които да се оценяват и да достигат до индивидуалните служители в тези служби, а хората, които са най-добри, да бъдат промотирани, а не тези, които са най-угодни политически или във времето са били под форма на взаимодействие с недържавни органи", заяви Кирил Петков.

По думите му Бойко Рашков работи в тандем с ген. Атанас Атанасов. „Не бих се учудил в последствие ген. Атанасов, като види, че тръгне в посоката, в която всички ние се надяваме, да се върне обратно на тази позиция. Тук не става дума за позиции, а за вдигане на червен флаг и тръгване обратно в правилната посока - реформи. Очаквам, че следващата седмица ще се седне отново на масата на преговорите, ще си зададем приоритетите, които заедно сме си обещали, и ще намерим отговор, така, че реформата наистина да започне", допълни Кирил Петков.

Въпреки големите различия между управляващите партии, политическите цели на ПП-ДБ във върховенството на закона се постигат, смята той. Следващата голяма стъпка ще бъде Конституцията, допълни Петков. Очакват подкрепа от ДПС за тези реформи. „Те не са част от сглобката, но докато подкрепят нашите приоритети, не може да се сърдим на техния PR", коментира съпредседателят на ПП.

„Възраждане" по думите му следват абсолютно деструктивна политика, ИТН - също.

Министрите, които трябва да бъдат сменени през март заедно с премиерите, трябва да имат подкрепата на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС.

Според него реалистичен срок за влизане в „Шенген" е декември. „След КПКОНПИ шансът ни с Нидерландия се увеличи с много проценти. Въпросът е с Австрия. Направили сме една много сериозна програма да се борим за тоя приоритет за декември", заяви Петков.

Нова телевизия, „Събуди се"

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Предполага се /обосновано/, че Австрия и Нидерландия пак ще ви изпързалят! Кирчо уверено се приближава към отнемане на титлата "най-голям лъжец" от Боко Тиквич! Ех, Канада!

23.09.2023 18:32:46

Анонимен

Швестер, пропуснах да добавя: Слава на Русия.

23.09.2023 15:21:48

Анонимен

Какво точно знаеш бе, педераст? Нали така беше и с изгонените готвачи на Митроханова. Шпиони-дрън-дрън. А бе швестер, ако прокуратурата си вършеше работата както трябва, трябваше да се сезира за изтеклия запис от заверата и да ти спретне дело за фалшификация на изборните резултати и за заговор с цел подготовка за манипулации на резултатите от местните избори. Чакай и трепери. Ще дойде Видовден и ще лежиш в Софийския, ако преди пова не избягаш в родната Канада.

23.09.2023 15:15:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.